Milena Pavlović o neobičnom iskustvu sa snimanja novog filma: Neočekivana scena nasred reke

04.06.2024

13:15

0

Autor: Dejan Ćirić

"Svi su bili obazrivi jedni prema drugima i pružali su međusobnu podršku", istakla je glumica

Milena Pavlović o neobičnom iskustvu sa snimanja novog filma: Neočekivana scena nasred reke
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Milena Pavlović govorila je o svojoj ulozi u predstojećem filmu "Izlet", u režiji njenog brata Nenada Pavlovića. Glumica je rekla da je "Izlet" omaž starim domaćim filmovima i slikarstvu, dok je njena uloga omaž umetnicima poput Milene Dravić, Cice Perovića, Slobodana Aligrudića, Eve Ras i drugih, iz perioda kada se snimalo u crno-beloj tehnici.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Bez silaska sa barže

Prema njenim rečima, uslovi snimanja "Izleta" su "zaista bili neobični i ponekad neočekivani", pošto se ekipa nalazila na rečnoj barži.

- Šlep ide u jednom pravcu, dođe do Futoga, pa se vraća, nema silaska, sem ako je baš hitna situacija. Tako da smo postali ekipa hteli, ne hteli, u neobičnim uslovima, koji u stvari zahtevaju da malo više obratiš pažnju na druge - navela je glumica.

Napomenuvši da su "svi bili obazrivi jedni prema drugima", i pružali su međusobnu podršku, Pavlović je dodala da se "stvorio zajednički, timski rad koji je vrlo kvalitetan".

U ovom ostvarenju Stefan Vukić igra glavnu ulogu, mladog čoveka Tomu, koji traži svoje mesto pod suncem i pokušava da se pronađe u društvu.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Uloge bez imena

- Mi ostali smo oslikani kao neka gomila, krdo ili grupa ljudi i nemamo imena, nego su uloge podeljene po nazivima profesije ili su tipizirane - poštarka, učitelj, mašinovođa, baba jedan, baba dva, kuvar, trgovci - otkrila je glumica i dodala da su likovi na neki način oslikani stripovski, a nju podsećaju na uloge kod čuvenog italijanskog reditelja Federika Felinija.

- Uloge su malo možda i iskarikirane ili u svakom slučaju pomerene, da bi, zato što nemaju svoje ime, prezime i neku određenu biografiju, ostavile određeni pečat - ocenila je glumica.

Pavlović je rekla da razni detalji u "Izletu", uz putovanje Dunavom i ostrvo na kome su snimali, daju neobičnu crtu filmu, koja podseća na radove njenog oca reditelja Živojina Pavlovića (1933-1998). Kako je istakla, njen brat Nenad Pavlović je nakon prethodnog filma "Trag divljači" ponovo "otišao u neki deo Žikine sfere", ali "Izlet" ima njegov autentičan rukopis, zahvaljujući i snimateljki Bojani Andrić.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Smatram da ga ne treba stalno porediti sa ocem, jer je on svoj čovek odavno - zaključila je umetnica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike