Poznato kada počinje emitovanje serije o Hariju Poteru: Jedna stvar je sigurna kada su u pitanju glumci (VIDEO)

28.02.2024

17:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Svaka knjiga će dobiti po jednu sezonu

Poznato kada počinje emitovanje serije o Hariju Poteru: Jedna stvar je sigurna kada su u pitanju glumci (VIDEO)
Hari Poter - Copyright Profimedia

Prošle godine HBO je najavio snimanje serije o Hariju Poteru, na kojoj radi u saradnji sa Warner Bros. Discovery-jem, a sada je konačno potvrđeno kada će se emitovati na Maxu. Direktor Warner Bros. Discovery-ja Dejvid Zaslav otkrio je da je premijera serije planirana za 2026. godinu.

Profimedia
 

- Nismo skrivali uzbuđenje oko našeg Harija Potera. Poslednji film je snimljen pre više od desetak godina. Bio sam u Londonu pre nekoliko nedelja, gde sam se susreo sa Džoanom Rouling i njenim timom. Obe strane su oduševljene što ponovo pokreću ovu franšizu. Naši razgovori su bili izvrsni i veoma se radujemo zbog onoga što je pred nama. Jedva čekamo podelimo deceniju novih priča sa obožavaocima širom sveta na Max-u - rekao je Zaslav, navodi Screen Rant, prenosi index.hr.

Svaka knjiga dobija sezonu

Planirano je snimanje više sezona serije, odnosno onoliko sezona koliko ima knjiga u serijalu. Svaka će biti usredsređena na jednu knjigu i mnogo više će iskoristiti materijal iz knjiga nego što je to bio slučaj u filmovima.

Profimedia
 

Svaka sezona će biti autentična prema izvornim knjigama i predstaviće Harija Potera i njegove neverovatne avanture novoj publici, dok će originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u središtu franšize i biće dostupni za gledanje širom sveta.

Glumci iz filmova prestari za uloge

Kada je u aprilu prošle godine HBO najavio snimanje serije, objavljen je i tizer kojim su najavili projekat.

 

 

Osim najave, malo toga je poznato o serijalu. Nema službenih informacija o tome koji glumci će igrati poznati trio - Harija, Rona i Hermionu.

Profimedia
 

Ono što je sigurno da u seriji neće igrati Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson, jer je plan da priča pratei knjige, a glumci iz filmova su prestari za te uloge. Jedino je poznato da će u serijalu učestvovati i autorka popularnih knjiga Dž. K. Rouling, koja je radila i na produkciji kultnih filmova, prenosi Deadline.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike