Trijumf "Openhajmera", utešna nagrada za "Barbi" i jedan istorijski trenutak: Održana dodela "Zlatnih globusa" (FOTO/VIDEO)

08.01.2024

10:30

0

Za ovo filmsko priznanje glasalo je oko 300 novinara

Trijumf "Openhajmera", utešna nagrada za "Barbi" i jedan istorijski trenutak: Održana dodela "Zlatnih globusa" (FOTO/VIDEO)
Margo Robi, Kilijan Marfi, Robert Dauni Džunior i Ema Stoun - Copyright Profimedia

U Los Anđelesu noćas su dodeljene nagrade "Zlatni globus", koje se smatraju pravom uvertirom za ceremoniju dodele najprestižnije svetske filmske nagradu "Oskar", 10. marta, takođe u Los Anđelesu.

Nagrada "Zlatni globus", za koju je glasalo oko 300 novinara, dodeljena je sinoć po 81. put na Beverli Hilsu.

Dodeli su prisustvovali najveća imena iz sveta filma, čak i Leonardo Dikaprio, iako se njegovo ime pojavilo na skandalaznom spisku milijardera Džefrija Epstajna.

Profimedia
 

Bredli Kuper koji je bio nominovan za film "Maestro" došao je u društvu svoje majke. Pedro Paskal koji je ostao bez nagrade za seriju "The Last Of Us", došao je sa rukom u zavoju. Kako je objasnio novinarima, zavoj nije posledica borbe sa zombijima već je "pao".

Najhaotičnija godina u Holivudu

- Dodela "Zlatnih globusa" održana je nakon najhaotičnije godine u istoriji Holivuda, posle višemesečnog štrajka pisaca i glumaca. Štrajk je okončan ali ostavio je velike ekonomske posledice na produkciju filmova i serija - piše "Variety".

Profimedia
 

Najviše nagrada naspram nominacija sinoć je osvojio film „Openhajmer“.

Film Kristofera Nolana osvojio je pet nagrada, uključujući i onu glavnu za najbolji film.

Profimedia
 

Kilijan Marfi je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca u kategoriji drame, dok je Kristofer Nolan osvojio Globus za najbolju režiju.

Profimedia
 

Robert Dauni Džunior je osvojio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Openhajmer".

Istorijski trenutak

Film "Jadna stvorenja" proglašen je za najbolji film u kategoriji najbolja komedija/mjuzikl. Ema Stoun je u ovoj kategoriji osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Profimedia
 

Film "Barbi" je osvojio prvu nagradu za zaradu ostvarenu na blagajnama, nakon što je zaradio 1,4 milijarde dolara u bioskopima širom sveta.

Profimedia
 

Takođe, film "Barbi" je osvojio  nagradu za najbolju originalnu pesmu koju izvodi Bili Ajliš.

Profimedia
 

Film "Anatomija pada" je najbolji u kategoriji van engleskog područja.

Filmska zvezda Lili Gledston proglašena je za najbolju glumicu u fimu "Ubistva pod cvetnim mesecom" i tako je postala prva autohtona stanovnica Sjedinjenih Američkih Država koja je osvojila nagradu.

Profimedia
 

Ona je izjavila da je ovo istorijski trenutak, za autohtonu zajednicu, koju industrija zabave često zanemaruje.

- Ovo je za svakog malog urbanog klinca, i svakog malog domoroca koji ima san i vidi sebe da ga je ostvario - poručila je nakon uručenja nagrade.  

Trijumf serije "Succession"

Pol Đamati je proglašen za najboljeg glumca, u komediji "The Holdovers” zbog svog glumačkog portreta zajedljivog instruktora. On je svoju nagradu posvetio nastavnicima.

- Moramo da ih poštujemo. To je mnogo težak posao. Oni čine dobru stvar - poručio je ovaj glumac sinoć na dodeli nagrade.

Profimedia
 

Serija "Succession" odnela je najviše pobeda u TV kategorijama. Ova serija o medijskom konglomeratu osvojila je četiri vodeće nagrade.

Kiran Kalkin, koji je igrao Romana Roja u seriji, proglašen je za najboljeg glavnog TV glumca. Njegova koleginica Sara Snuk proglašena je za najbolju glavnu TV glumicu.

Profimedia
 

Serija "The Bear", osvojila je tri nagrade uključujući nagrade za najbolju humorističku seriju i najbolju glavnu glumicu.

Mini-serija “Beef,” drama o posledicama nesreće na putu, takođe je osvojila tri nagrade, a kreator serije Li Sung Jin, zahvalio se vozaču koji ga je inspirisao.

- Gospodine, nadam se da ćete i dalje u vožnji trubiti, i vikati, i time inspirisati druge - poručio je Li Sung Jin.

Elizabet Debicki je osvojila Zlatnog globusa za ulogu princeze Dajane u seriji "Kruna".

Profimedia
 

Ovde možete pogledati ceo spisak nagrađenih i nominovanih.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike