Kristofer Nolan otkrio tajnu uspeha "Openhajmera" i "Barbi": Jedna stvar je bila presudna!

10.11.2023

18:00

0

Ova ostvarenja su vratila poverenje u dobar film

Kristofer Nolan otkrio tajnu uspeha "Openhajmera" i "Barbi": Jedna stvar je bila presudna!
Kilijan Marfi, Kristofer Nolan i Margo Robi - Copyright Profimedia

Filmska industrija poslednjih godina prolazi kroz teške trenutke. Pandemija je pomrsila sve račune filmadžijama, međutim donekle celu situaciju su ublažili striming servisi, ali cela industrija se još oporavlja.

Ovog leta veru u pravi dobri film zbog kojeg će publika hrliti u bioskope vratila su dva filma: "Openhajmer" i "Barbi" koji su uspeli da zabeleže ogromnu zaradu na bioskopskim blagajnama.

Profimedia
 

"Openhajmer" se skoro približio zaradi od milijardu dolara, dok je "Barbi" premašio ovu cifru sa 1,4 milijadi dolara. Između ova dva ostvarenja po zaradi je uspeo da se "ugura" "Super Mario Bros" koji je inkasirao 1,3 milijarde dolara.

Prošlo je vreme franšiza

To je prvi put nakon 2001. godine da u najbolja tri filma nema nastavaka ili filmova o superherojima. Na prva tri mesta pre 22 godine bili su "Hari Poter i Kamen mudrosti", "Gospodar prstenova: Družina prstena" i "Čudovišta iz ormara".

Profimedia
 

Izgleda da je publika ove godine tražila nešto novo u bioskopima. A šta je stvarno tajna uspeha filmova "Openhajmer" i "Barbi" čini se da je otkrio reditelj "Openhajmera" Kristofer Nolan.

Profimedia
 

- Očigledno je da je publika želela videti nešto što još nije imala priliku da vidi. Prošlo je vreme kada je za holivudske studije bilo ohrabrujuće što njihove franšize mogu trajati zauvek i stalno biti uspešne. Ne možete uskratiti želju gledaocima za nečim potpuno novim - zaključio je Nolan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike