Spektakularnim posterima najavljen početak prikazivanja "Ubistva pod cvetnim mesecom": Dikaprio u potresnoj istinitoj priči (FOTO/VIDEO)

31.08.2023

08:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj film je po mišljenju mnogih jedan od najvećih favorita za Oskara

Spektakularnim posterima najavljen početak prikazivanja "Ubistva pod cvetnim mesecom": Dikaprio u potresnoj istinitoj priči (FOTO/VIDEO)
Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

Apple i Paramount Pictures objavili su da će najnoviji film Martina Skorsezea, "Ubistva pod cvetnim mesecom" početi da se prikazuje u bioskopima širom sveta 20. oktobra, pre nego što stigne na striming servis Apple TV+.

Kako je ranije najavljeno, film je prvobitno trebalo da ima ograničeno prikazivanje u određenim bioskopima 6. oktobra, ali je ta odluka promenjena. Osim globalnog datuma prikazivanja u bioskopima, Apple i Paramount su objavili i dva nova umetnička postera za ovo ostvarenje.

Profimedia
 

Favorit za Oskara

„Ubistva pod cvetnim mesecom“ je prvi Skorsezeov vestern i najskuplji film u njegovoj karijeri čiji je budžet premašio 200 miliona dolara. Inače, radi se o jednom od najiščekivanijih filmova godine, za koji se predviđa da će osvojiti mnoge značajne nagrade i biti jedan od glavnih favorita za Oskara. Svetsku premijeru je imao na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

Profimedia
 

Radnja je smeštena u dvadesete godine prošlog veka i govori o porodici američkih starosedelaca iz plemena Osejdž, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svetu zahvaljujući nafti koja je pronađena na njihovoj teritoriji. Pomama za naftom je tokom prve četvrtine 20. veka prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika ovog plemena, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

Glumačku ekipu predvode Leonardo Dikaprio, Robert de Niro i Lili Gledstoun.  

Inače, film traje 3 sata i 26 minuta, što je Skorsezeov drugi najduži film koji je do sada snimio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike