Šokantna izjava slavnog reditelja o novoj ulozi Leonarda Dikaprija: Bolje da nije igrao idiota (FOTO/VIDEO)

02.01.2024

10:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac je u poslednjem trenutku tražio da se promeni scenario

Šokantna izjava slavnog reditelja o novoj ulozi Leonarda Dikaprija: Bolje da nije igrao idiota (FOTO/VIDEO)
Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

Pol Šrejder, scenarista "Taksiste" i "Razjarenog bika" i dugogodišnji saradnik Martina Skorsezea, koji se inače bavi i režijom, nedavno je kritikovao njegov najnoviji film "Ubistva pod cvetnim mesecom".

Profimedia
 

On je rekao da je film kvalitetan, ali da je mogao da bude još bolji da je Leonardo Dikaprio glumio FBI agenta koji istražuje ubistva naroda Osejdž, prenosi Varajeti.

Tri i po sata u društvu idiota

- Dajte mu 200 miliona dolara i na kraju ćete dobiti dobar film. Meni bi se više svidelo da je Dikaprio glumio detektiva u "Ubistvima pod cvetnim mesecom", a ne idiota. Tri i po sata u društvu idiota previše je vremena - rekao je Šrejder.

Dikaprio je u pomenutom filmu glumio prevaranta Ernesta Burkharta, koji je na nagovor svog ujaka oženio imućnu Moli iz plemena Osejdž. Ernest i njegov ujak učestvovali su u ubistvima članova Moline porodice, kako bi se domogli njenog nasledstva. Cela priča ispričana je iz perspektive Ernesta i Moli.

Foto: Promo/Taramaunt film
 

Gde je srce ove priče?

Međutim, u prvoj verziji scenarija za film, na kojem je Skorseze radio uz Erika Rota, Dikaprio je trebalo da glumi Toma Vajta, detektiva FBI-ja, koji istražuje ceo slučaj i kojeg je u filmu igrao Džesi Plemons. Fokus priče trebalo je da bude na Tomu Vajtu, ali Dikapriju se to nije svidelo pa je pozvao Skorsezea da promeni scenario.

Foto: Promo/Taramaunt film
 

- Erik Rot i ja planirali smo da ispričamo priču iz perspektive agenata FBI koji su došli da istraže slučaj. Nakon dve godine pisanja scenarija Leo me je pitao gde je srce ove priče. Sastajao sam se i večerao sa narodom Osejdž i pomislio - pa ovde se nalazi priča. Imali smo osećaj da prava priča ne dolazi izvan, odakle dolazi FBI, već iznutra, iz Oklahome - objasnio je Martin Skorseze.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike