Ema Stoun je imala posebnu osobu za scene seksa u filmu "Jadna stvorenja": Snimanje u javnoj kući (FOTO/VIDEO)

19.12.2023

20:00

0

Žensko zadovoljstvo je u središtu cele priče ovog ostvarenja

Ema Stoun je imala posebnu osobu za scene seksa u filmu "Jadna stvorenja": Snimanje u javnoj kući (FOTO/VIDEO)
Ema Stoun - Copyright Profimedia

Reditelj Jargos Latinmos snimio je dosta filmova sa smelim scenama seksa, ali nikada na setu nije imao koordinatora za njih.

Od aktiviranja pokreta #MeToo situacija se promenila pa je tako Latinmos na setu filma "Jadna stvorenja" sa Emom Stoun morao da ima koordinatora.

Promo/FAF
 

- Mislim da je bio ubeđen da će mu to poremititi snimanje - izjavila je El Makalpajn, koordinatorka za intimne scene na filmu "Jadna stvorenja", piše Vanity Fair.

Svima je olakšala

Posao koordinatora je da rade sa glumcima na koreografiji i pokretu kako bi obezbedili da se svi osećaju dobro tokom snimanja škakljivih scena.

- Na početku je ova profesija delovala kao pretnja većini filmskih stvaralaca, ali kao i za sve u životu, ako si sa dobrom osobom, shvataš da ti je zapravo potrebna. Svima je sve mnogo olakšala - rekao je Latinmos, na konferenciji za novinare u Veneciji.

Promo/FAF
 

Zadatak koordinatorke na snimanju filma "Jadna stvorenja" bio je da se pozabavi svim glumcima oko Eme Stoun koja u ovom filmu igra Belu Bekster koju vraćaju iz mrtvih uz pomoć dečjeg mozga.  

Buđenje seksualnosti

Uporedo sa učenjem o svetu ona se upušta u buđenje seksualnosti, prvo sa svojim prijateljem Dankanom, a zatim kao službenica javne kuće u Parizu.

U početku glumica nije mislila da joj treba pomoć koordinatorke. Film obiluje scenama seksa ali je reditelj od početka objašnjavao da tu nema ničeg neprikladnog.

Bela Bekster, kao žena čiji je mozak zamenjen bebom, brzo raste i stari, a njeno interesovanje za seks je suštinski deo njenog odrastanja.

Profimedia
 

Makalpajn je svoj rad započela proučavanjem scenarija i čitanjem romana po kojem je snimljen film.

- Osećala sam da je taj seksualni izraz njenog karaktera, pa čak i muškaraca koji su dolazili, i ta vrsta njihove groteksnosti, pomešana sa ovom ženom, koja je sve to prihvatila, i nije imala nikakve predrasude, nešto stvarno uzbudljivo - ispričala je Makalpajn.

Telo nekada ne može da registruje šta je fantazija a šta ne

Ema Stoun i reditelj su već imali izgrađen odnos poverenja, međutim koordinatorka je znala da bi bilo teško snimati scene seksa iz dana u dan.

Promo/MegaComFilm
 

- To može učiniti da se osećate veoma ranjivo. Vaše telo je neverovatno pametno vozilo ali nekada ne može da registruje šta je fantazija a šta ne - objasnila je.

Makalpajn je ponudila Emi Stoun male vežbe i hladan tuš.

- Mi smo u stanju da puno emocija držimo u sebi i imamo mnogo prostora pa se može desiti da preuzmemo energiju koja nije naša - objasnila je Makalpajn.

Promo/MegaComFilm
 

Takođe sa Emom Stoun je puno razgovarala o prikazivanju ženskog zadovoljstva tokom seksa, jer Bela u filmu upravlja seksualnošću na jedinstven način i žensko zadovoljstvo je u središtu cele priče filma.

- Ovo je priča o slobodi i o tom ženskom eksperimentisanju - zaključuje Makalpajn.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike