"Ako nemaju hleba, dajte im kolače": Mjuzikl "Bolivud" u Narodnom pozorištu (FOTO)

24.11.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

"Predstava zasmejava publiku istovremeno ukazujući na probleme sa kojima se narod svakodnevno suočava", ističe rediteljka

"Ako nemaju hleba, dajte im kolače": Mjuzikl "Bolivud" u Narodnom pozorištu (FOTO)
Copyright Promo/Teatar Komedija Skoplje

Teatar Komedija iz Skoplja gostovaće 5. decembra u 20.30, na Sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu, sa mjuziklom „Bolivud“, po tekstu Maje Pelević, u režiji i koreografiji Nataše Poplavske.

Promo/Teatar Komedija Skoplje
 

Radnja komada, pisanog u stihovima, počinje u trenutku kada u mali grad na granici dođe bolivudski producent koji želi da kupi malu fabriku s namerom da u njoj napravi veliki bolivudski studio i otvori nova radna mesta, što u toj sredini nije uobičajeno.

Ova iznenadna vest uzbudila je glumce iz pozorišta koji su odlučili da naprave predstavu za bolivudskog producenta i time povećaju svoje šanse za buduću ulogu u bolivudskom spektaklu. Grad ponovo spaja kolektivnu ideju i kolektivni entuzijazam, ali život je pun neočekivanih preokreta...

Promo/Teatar Komedija Skoplje
 

Industrija zabave i sreće kao zamena za izgubljene vrednosti

- Kroz bajkovitu utopiju o dolasku Bolivuda na naše prostore, pokušali smo da ispričamo priču o svima nama i o tome za šta smo sve sposobni da bismo imali bolju budućnost. Dolazak Bolivuda postaje povod za priču o krahu industrije, ksenofobiji, kriminalnoj privatizaciji, lažnom sjaju, a sve to prikazano je kroz pesmu i igru pod sloganom "Ako nemaju hleba, dajte im kolače" - kaže Nataša Poplavska.

Prema njenim rečima, predstava govori o tranzicionom postkomunizmu, o stanju koje traje i u kome industrija zabave i sreće postaje zamena za izgubljene vrednosti.

Promo/Teatar Komedija Skoplje
 

- Hteli smo na komično-farsičan način da ukažemo na probleme u našim postkomunističkim društvima kroz pesmu i igru sa komentarima na situacije kroz koje prolaze naše zemlje u tranziciji, uspešno korespondirajući sa stvarnošću u kojoj živimo. Predstava zasmejava publiku, istovremeno ukazujući na probleme sa kojima se narod svakodnevno suočava, kao što su urušavanje srednje klase, pitanja identiteta i nacije, naivno verujući u bolje sutra kroz lažna obećanja koja nude političke i biznis elite, uvek tražeći spas ne od sebe, već od nekog drugog, sve do običnih ljudskih netrpeljivosti i mnogih drugih mana društva - navodi Poplavska.

Promo/Teatar Komedija Skoplje
 

U podeli su Žaklina Stefkovska, Atanas Atanasov, Žaklina Petrovska Miljanovska, Žarko Dimoski, Eva Skenderovska, Mia Kantarđieva i Sergej Dimovski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike