Maskenbal koji se pretvara u haos: "Vanja, Sonja, Maša i ostali“ premijerno u Ateljeu 212 (FOTO)

30.11.2023

11:45

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je jedan od najvećih brodvejskih hitova

Maskenbal koji se pretvara u haos: "Vanja, Sonja, Maša i ostali“ premijerno u Ateljeu 212 (FOTO)
Copyright Promo/Boško Đorđević

U Ateljeu 212, na Sceni „Mira Trailović“, 1. decembra u 20 časova, biće održana premijera komedije „Vanja, Sonja, Maša i ostali“ Kristofera Đuranga, prva u ovoj pozorišnoj sezoni, u režiji Ksenije Krnajski. 

Promo/Boško Đorđević
 

Kristofer Đurang je jedan od najpoznatijih savremenih američkih komediografa, a za ovu predstavu nagrađen je Tonijem za najbolju dramu 2013. godine, a komad je ubrzo postao brodvejski hit.

Uzbudljiv vikend

Vanja i njegova usvojena sestra Sonja žive mirnim i povučenim životom ispunjavajući sudbinu Čehovljevih likova čija imena nose. Njihov tromi život u kući u kojoj su odrasli prekida iznenadna poseta sestre Maše, glumice čija je karijera na zalasku, i njenog novog, nekoliko decenija mlađeg dečka, umetničkog imena Žaoka.

Promo/Boško Đorđević
 

Tu je i kućna pomoćnica Kasandra, obdarena proročkim moćima i mlada devojka Nina čija lepota i mladost prete da zasene Mašu. Pozivom na maskenbalsku žurku počinje uzbudljiv vikend rivalstva, žaljenja, ogorčenosti i iskrenosti. 

U predstavi igraju Goran Jevtić, Milica Mihajlović, Katarina Marković, Đorđe Kadijević, Natalija Stepanović i Isidora Minić.

Promo/Boško Đorđević
 

Počevši od ove premijere Atelje 212 se uključuje u štednju papira i prelazi na ekološki prihvatljiviji način prezentovanja svojih štampanih programa  ostalih materijala. Svi programi za Scenu "Mira Trailović" i Scenu "Petar Kralj" publici će biti dostupni putem QR koda na kome će se nalaziti kompletni programi i fotografije. Na taj način Atelje 212 će na godišnjem nivou uštedeti jednu tonu papira, odnosno sačuvaće 17 stabala, koliko je potrebno da se proizvede jedna tona papira.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike