Da li će "Openhajmer" oboriti rekorde na dodeli Oskara? Predviđaju mu najveći broj nominacija u istoriji (FOTO/VIDEO)

17.10.2023

14:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Mnogi se slažu da bi gotovo cela ekipa sporednih glumaca mogla da bude nominovana

Da li će "Openhajmer" oboriti rekorde na dodeli Oskara? Predviđaju mu najveći broj nominacija u istoriji (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

96. dodela Oskara održaće se 10. marta 2024. godine, zvanične nominacije biće poznate u januaru, a nagađanja o najvećim favoritima su već počela. Trenutno rekord sa najviše nominacija drže tri filma - "Titanik", "La La Land" i "Sve o Evi", sa po 14 nominacija.

Predviđanja sada govore da bi "Openhajmer" Kristofera Nolana mogao da osvoji 15 nominacija, čime bi postao jedini film u istoriji kojem je to uspelo.

Profimedia
 

Gotovo je sigurno da će dobiti nominacije za najbolji film, najboljeg reditelja, najboljeg glumca (Kilijan Marfi) i najboljeg sporednog glumca (Robert Dauni Džunior). Ostale kategorije u kojima se predviđa da će biti nominovan su: najbolja scenografija, najbolja montaža, vizuelni efekti, najbolji zvuk, miksovanje zvuka, najbolja originalna muzika i dizajn kostima.

Velika šansa za Emili Blant

Mnogi se slažu da bi gotovo cela ekipa sporednih glumaca mogla da bude nominovana za Oskara, prenosi index.hr. Tu se najviše spominje Emili Blant kao najbolja sporedna glumica, dok nekolicina kritičara vidi i Florens Pju u borbi u istoj kategoriji. Svi se slažu i da Met Dejmon zaslužuje nominaciju za najboljeg sporednog glumca.

Svemu tome u prilog ide i izjava jednog od urednika magazina Entertainment Weekly, Patrika Gomeza. On se u podkastu The Awardist osvrnuo na potencijalni uspeh "Openhajmera":

- Mislim da će dobiti puno produkcijskih nagrada ili barem nominacija. Možete napuniti celu kategoriju sporednih glumaca sa onima iz filma, ali moja nagađanja su da će barem jedan ili dvoje dobiti nominaciju. Mislim da vrlo veliku šansu ima Emili Blant - rekao je Gomez.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike