"Openhajmer" oborio novi rekord: Najuspešniji film svih vremena u jednoj kategoriji

19.09.2023

07:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Ostvario je profit od 912 miliona dolara

"Openhajmer" oborio novi rekord: Najuspešniji film svih vremena u jednoj kategoriji
Copyright Profimedia

Film Kristofera Nolana "Openhajmer" o slavnom fizičaru Robertu Openhajmeru, tvorcu atomske bombe, osvojio je gledaoce širom sveta i zasluženo postigao veliki uspeh kojim se malo koji biografski film može pohvaliti.

Profimedia
 

Jedan od najboljih filmova ove godine ostvario je profit od 912 miliona dolara. Time je postavljen novi rekord koji je ranije držao film o Frediju Merkjuriju "Boemska rapsodija" koji je zaradio 910 miliona tokom prikazivanja u bioskopima.

Fenomen "Barbihajmer"

"Openhajmer", koji se još uvek prikazuje u bioskopima, uspeo je da ga pretekne i nalazi se blizu zarade od milijardu dolara, ali mnogi smatraju da će do te cifre teško doći.

Uspeh "Openhajmera" najviše se može pripisati fenomenu "Barbihajmer". Pošto je film objavljen istog dana kada i "Barbi", postojale su velike zajedničke marketinške kampanje gde je cilj bio da oba filma pokažu da mogu da se spoje među publikom.

Profimedia
 

Mnogi predviđaju da će "Openhajmer" biti među vodećim kandidatima za Oskara, kada je reč o najboljim glavnim i sporednim ulogama i najboljoj režiji. Kristofer Nolan je već postigao više nego dovoljan uspeh - na filmu je zaradio oko 180 miliona dolara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike