Nela Mihailović o "Urnebesnoj tragediji": Energetska bomba

26.05.2023

17:00

0

Publika sa predstave izlazi sa snažnim emocijama.

Nela Mihailović o "Urnebesnoj tragediji": Energetska bomba
Nela Mihailović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Nela Mihailović koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Urnebesna tragedija" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Mihailović je rekla da igra Julku u "Urnebesnoj tragediji", u kojoj je reditelj Jagoš Marković napravio čaroliju na temelju genijalnog teksta Dušana Kovačevića.

ATAImages/Amir Hamzagić
 

- Jagoš sa svojim autorskim timom i glumcima pravi zaista, kako je to rekao Kovačević odgledavši predstavu, direktan sudar sa životom. Božanstvena definicija, sve je u njoj - navela je Mihailović.

Prema njenim rečima, "neverovatno sve ovo što nam se dešava kako se sudarilo sa predstavom", a "publika izlazi sa ogromnim uzbuđenjem i snažnim emocijama".

Trebalo je da kao glumica sazrim

Mihailović je rekla da voli "Jagošev pečat koji je intenzivan i jak" i davno je odavno rekla da ga "energetski najbolje oseća kao reditelja" i da bi volela da radi sa njim.

- Godine su prošle, trebalo je da kao glumica sazrim. Možda mu ne bih mnogo dala da smo se sreli ranije, niti on meni. Duboko verujem u to. Između nas je nastalo prepoznavanje i energetska bomba, najpre "Ožalošćena porodica", a sada "Urnebesna tragedija", rekla je Mihailović.

Nebojša Babić
 

Marković ima ogromnu ljubav prema glumcima, što nije uvek tako i ne mora da bude, ocenila je Mihailović i dodala da ona kao glumica "mora biti voljena od reditelja da bi dala svoj maksimum".

- Magija koju ne napravio od svetla, scenografije,  koje je on radio, to potpuno izgleda magično.

Prvom slikom vas uvlači u svoj svet i provoza vas da na kraju publika ne zna gde se nalazi od punoće emocija i doživljaja - rekla je glumica.

Gluma i pozorište hrana za dušu

Mihailović je rekla da Kovačevićev tekst govori o porodici, a "nama nažalost neke strašne stvari se dese da bi krenuli intenzivnije da pričamo".

- Ovih dana pričamo o svom bolestima koje su nas zadesile, pre svega bolesti koje su uplivale u porodicu. Ovo je komad o potpunoj destrukciji jedne porodice, o pojedincu, nasleđu, identitetu, o urnebesu i ludilu koje se dešava unutar jedne porodice koje se projektuje kroz krik deteta: Ko sam ja? - rekla je Mihailović.

Nebojša Babić
 

Istakavši da su joj u životu najvažniji porodica i posao, Mihailović je rekla da su joj gluma i pozorište hrana za dušu i da bi mogla biti ispunjena, zadovoljna i srećna.

- Vrlo dobro vidim sebe. Znam kad nisam dobra i kad sam vrlo dobra. Verujem tom osećaju bez obzira šta drugi kažu. Na tome sam dugo radila da sam ja svesna kada sam uspela. Uvek dajem sve od sebe ali ne uspevam uvek - priznala je glumica.

Postavljamo pitanja da bi publika imala o čemu da razmišlja

Upitana kako vidi pozorište u doba tehnoloških revolucija, Mihailović je ocenila da se nada da će preživeti kao "hram za dušu, čistilište".

Govoreći o nedavnim tragedijama u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i kod Mladenovca i Obrneovca, Mihailović je podsetila da su pozorišta "hramovi i mesta gde ljudi dođu da se sklone od surove stvarnosti".

Nela Mihailović Promo/Aleksandar Krstović
 

- To je hrana za ovaj narod, jedina prava. To nije jeftina zabava. To je utočište u kome narod može da dobije, ako ništa, neka pitanja na koje će pokušati da da odgovor. Postavljamo pitanja ne bi li potom publika kad ode kućama imala o čemu da razmišlja - zaključila je Mihailović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike