Jelisaveta Orašanin: Istina ponekad može sve da pokvari (VIDEO)

03.04.2023

21:35

0

Glumica igra jednu od glavnih uloga u novoj hit predstavi Beogradskog dramskog pozorišta

Jelisaveta Orašanin: Istina ponekad može sve da pokvari (VIDEO)
Ekipa predstave "Laž" - Copyright Promo/Miša Obradović

Predstava "Laž" prema tekstu Florijana Zelera, u režiji Nikole Ljuce, premijerno je izvedena u subotu uveče na velikoj sceni "Olivera i Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta.

Glavne uloge tumače Miloš Biković, Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Orašanin Teodosić.

Promo/Miša Obradović
 

Komplikovani komad oko nezgodnih ljubavnih situacija tako je skrojen da publika sve vreme ne zna da li tokom puna dva sata gleda istinu ili samo neprestane laži.

Komedija koja iznenada postaje drama

U pitanju je višeslojna drama iz miljea bračne tematike, mogućih ljubavnih trouglova i navodnih preljuba, fokusirana na dva naizgled skladna para u svojim idilama.

Ipak, francuski autor uspeva da od jedne sasvim naivne polazne tačke, rasplete vrlo kompleksnu melodramsku situaciju i sadržajnu priču koja se račva u više dramaturških koloseka.

Promo/Dragana Udovičić
 

Neki od tih dramskih valera na momente upadaju u ćorsokak, kada junaci ne umeju da se izvuku iz problema u koje su zapali, odnosno iz neprestanih laži koje uporno izgovaraju.

Žanrovski veoma bogata, predstava “Laž” počinje kao komedija, a onda iznenada, neočekivano prerasta u drugi žanr - veoma ozbiljnu dramu, ili melodramu, sa neočekivanim i šokantnim preokretima.

Predstava je pozorišni hit, a Jelisaveta Orašanin, koja sa Miodragom Radonjićem čini prvi bračni par u predstavi, kaže da je ubeđena da će ovaj komad u BDP -u dugo da se gleda.

Svakodnevne intenzivne probe

- Tamara Krcunović i nas tri klasića. Božanstven tekst Florijana Zelera, oskarovca, pun obrta, te se nadam da ćemo opravdati tu njegovu nagradu i da će publika voleti ovu predstavu - ističe glumica.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Jelisaveta koja već dugi niz godina živi u inostranstvu kaže da joj je rad na samoj predstavi bio predivan i da joj apsolutno ništa nije bilo teško, iako je priprema podrazumevala svakodnevne intenzivne probe u periodu od mesec i po dana.

Ipak, činjenica da radi sa svojim "klasićima" joj je olakšala posao, posebno poznanstvo sa Milošem Bikovićem sa kojim je privatno u svakodnevnom kontaktu.

Ne odustaje od svoje karijere u Srbiji

 A da li se i oni međusobno nekada lažu?

- Upravo o tome govori ova predstava. U prvoj sceni vi saznajete da je moj lik prevaren, dolazimo na večeru i tokom večere se raspravlja da li treba reći istinu ili ne. Nekada ta istina može sve da pokvari ali u predstavi možete da saznate sve - ostaje zagonetna glumica.  

Ona ističe da u privatnom životu ne laže, mada ponekad "bele laži" mogu biti korisne za decu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Iako živi u inostranstvu, Jelisaveta Orašanin ne odustaje od svoje karijere u Srbiji.

 - Ja već šet godina živim "preko" i nekako nemam osećaj da sam odlazila. Srbija i Beograd su moj dom a Dorćol moj kraj. Obično sam ovde par meseci, tako da nikad nemam osećaj da sam odlazila - kaže ova glumica, koja će definitvno zbog ove predstave biti više u Srbiji nego u inostranstvu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike