Jedna svadba, dve glumice, smeh do suza i novi pozorišni hit: Ovacije na premijeri predstave „Preteruješ“ (FOTO)

19.05.2023

10:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova komedija se aktivno bavi rušenjem mistifikacije šta zapravo muškarci traže, a šta su ženska ubeđenja na kojima se vekovima radilo

Jedna svadba, dve glumice, smeh do suza i novi pozorišni hit: Ovacije na premijeri predstave „Preteruješ“ (FOTO)
Copyright Promo/Nataša Ilić

Pred prepunom salom Teatra Vuk sinoć je održana premijera predstave „Preteruješ“ po tekstu Mine Ćirić, u režiji Milana Cerovića, u kojoj glavne uloge tumače Jovana Milovanović i Aleksandra Stojanović.

Promo
 

Sudeći po reakcijama publike koja je gromoglasnim aplauzima i ovacijama, uz obilje smeha, nagradila dve glavne glumice, komedija „Preteruješ“ je novi hit na prestoničkim pozorišnim scenama.

Kada je trenutak da shvatimo šta želimo?

Projekat je nastao po ideji dve mlade glumice u želji za razbijanjem predrasuda i kritičkog osvrta na partnerske odnose. Za cilj ima osvešćivanje muškaraca i žena i njihovih potreba kao i prepoznavanje funkcionalne zajednice, podjednako kao i tretiranje pojedinca koji se kroz svakodnevne životne okolnosti priprema za zajednicu često na pogrešan način.

Promo/Nataša Ilić
 

Aktivno se bavi rušenjem mistifikacije šta zapravo muškarci traže, a šta su ženska ubeđenja na kojima se vekovima radilo. Kada je trenutak da shvatimo šta mi zapravo želimo?

Lakše odustati nego se potruditi

Komad se bavi odlukom da se odnos izgradi i istraje u današnje vreme gde je, usled brzine življenja, lakše odustati nego se potruditi. Da li kompromis u partnerskom odnosu neminovno znači prelaženje granice jednog od partnera i sa kojim kompromisima može da se živi u srećnoj zajednici, neka su od pitanja koje postavlja ova komedija.

Adaptaciju teksta uradile su Aleksandra Stojanović i Jovana Milovanović, koje su i pisale tekst za songove, muziku je radio Nemanja Mihajlović, a scenografiju Milan Miladinović.

Prva repriza je 19. maja u Teatru Vuk u 19.30.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike