Almodovar je uspeo da šokira Kan: Ali nisu se je*ali (FOTO/VIDEO)

18.05.2023

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Najnovije ostvarenje kontroverznog reditelja ponosno stoji pored nekih od njegovih najsmelijih filmova kao što su „Pričaj sa njom“ i „Volver“

Almodovar je uspeo da šokira Kan: Ali nisu se je*ali (FOTO/VIDEO)
Pedro Almodovar - Copyright Profimedia

Film Pedra Almodovara „Strange Way of Life“ (Čudan način života) sinoć je imao premijeru na filmskom festivalu u Kanu, i kao što se i pretpostavljalo i u svetskim medijima nedeljama najavljivalo, uspeo je da šokira ali i da oduševi publiku.

Kiša nije sprečila gomilu obožavalaca da pogledaju Almodovarov kratki gej vestern sa Itanom Houkom i Pedrom Paskalom u glavnim ulogama.

Profimedia
 

Slavni reditelj i Houk su se, sa ostatkom ekipe, pojavili na konferenciji za medije i kasnije na crvenom tepihu, a najveće razočarenje je bilo odustvo Paskala, jednog od trenutno najtraženijih i najpopularnijih glumaca na svetu, zbog snimanja novog filma.

Nedostaje još devet minuta

Još devet minuta prevelo bi film Pedra Almodovara od predvodnika kratke akcije do kandidata za najbolji film. Da bi bio kvalifikovan za kategoriju najboljih filmova, recimo za Oskara, film mora da traje najmanje 40 minuta. „Strange Way of Life“ traje 31 minut.

Profimedia
 

Međutim, kako navodi Varajeti, to nije uticalo da kontroverzni reditelj snimi odlično ostvarenje, uz dostojnost Houka i Paskala da odgovore ovakvom, veoma riskantom izazovu. Ovo je drugi Almodovarov film na engleskom jeziku, koji dolazi tri godine nakon „Ljudskog glasa“ sa Tildom Svinton, i španski autor i ovog puta potvrđuje da nikada ne gubi svoj autentičan izraz. Njegov novi španski vestern ponosno stoji pored nekih od njegovih najsmelijih filmova kao što su „Pričaj sa njom“ i „Volver“.

Nisu se jebali

Film govori o Silvi (Paskal), koji posle 25 godina jaše konja preko pustinje da poseti svog prijatelja Džejka (Hok), koji je šerif. Sledi priča o osveti, intrigama i zabranjenoj ljubavi.

Profimedia
 

Almodovar i Houk su nakon projekcije odgovarali na pitanja novinara, a reditelj je kao inspiraciju za svoje novo ostvarenje pomenuo vestern „Moć psa“ Džejn Kempion u kome je Benedikt Kamberbač igrao homoseksualca.

- Seksualnost glavnog lika je na neki način ambivalentna - rekao je Almodovar o filmu Kempionove.

- Ali nisu se jebali - dodao je, što je izazvalo salve smeha među prisutnima.

Profimedia
 

Fascinantan lik

Houk je govorio o tome kako je čin uperivanja kamere u nekoga sam po sebi čin ljubavi.

- Uvek se radi o ljubavi, u nekom svojstvu. Ja samo volim da me traže. A ako je to izuzetno privlačan muškarac… jednostavno mi se sviđa - rekao je glumac.

Razgovarajući o svom liku Džejku, šerifu koji je 25 godina razdiran zbog zabranjene ljubavi i pravde kojoj želi da služi, glumac je pronašao realizam u svom prikazu.

- Postoji način na koji jesmo i način na koji želimo da budemo. Oni nisu uvek isti. To stvara pukotine u nama. Leži u nama. Otkrio sam da je on fascinantan lik.

Profimedia
 

Almodovar i Houk su podelili svoje divljenje prema žanru i obojica su izjavili da je vestern veoma živ.  

Gola zadnjica Pedra Paskala

U svetu u kome autori sve više dobijaju pravo na predugo trajanje, „Čudan način života“ traži više i lako je mogao da bude celovečernji film koji obiluje scenama karakterističnim za Almodovara, sa vinom koje se toči iz buradi u erotskoj sceni koja prikazuje mlađe verzije Silve i Džejka. Paskal takođe nosi odvažnu zelenu jaknu na svom konju i košulju koja visi dovoljno nisko da ga spreči da ide potpuno ispred publike, iako će njegova gola zadnjica veoma uzbuditi njegove fanove.

Film u svetske bioskope stiže krajem godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike