Bred Pit i Leonardo Dikaprio odbili uloge u kultnom filmu: Strah od homoseksualnih scena (VIDEO)

16.05.2023

18:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je ostvarenje za koje se danas smatra da je zauvek promenilo filmsku industriju

Bred Pit i Leonardo Dikaprio odbili uloge u kultnom filmu: Strah od homoseksualnih scena (VIDEO)
Bred Pit i Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

Kao i mnoge velike holivudske zvezde Bred Pit je tokom svoje karijere odbio puno filmova koji su kasnije postali ogromni hitovi. Jedna od njih je i uloga Nea u filmu „Matriks“ zahvaljujući kojoj je Kijanu Rivs postao planetarna zvezda, ali je možda manje poznato da postoji još jedan kultni film u kom slavni glumac nije želeo da igra.

Profimedia
 

U pitanju je Oskarom nagrađeno ostvarenje „Planina Broukbek“ iz 2005. godine, za koje se danas smatra da je zauvek promenilo filmsku industriju. Ipak, kada se pojavio film je izazvao brojne kontroverze, navodi FandomWire, prenosi index.hr. Leonardo Dikaprio je takođe smatrao da je to prevelik rizik za njegovu karijeru.

Profimedia
 

Niko nije hteo da rizikuje

Film „Planina Broukbek“ je zaradio 178 miliona dolara i osvojio tri Oskara - za najboljeg reditelja, najbolju originalnu muziku i najbolji adaptirani scenario. Na ljubavnoj priči dvojice kauboja prvobitno je trebalo da rade reditelji Gas Van Sant i Pedro Almodovar, koji su iza sebe već imali filmove sa LGBT tematikom. Van Sant je 2018. godine u intervjuu za IndieWire rekao da su uloge kauboja Džeka i Enisa ponuđene brojnim poznatim glumcima, ali da nijedan nije hteo da preuzme rizik.

- Niko to nije želeo da snima. Radio sam na filmu i imao sam osećaj da nam treba vrlo snažna glumačka ekipa, zvezdana postava. To nam nije uspevalo. Nazvao sam najpoznatije glumce: Leonarda, Breda, Meta Dejmona, Rajana Filipa i svi su odbili - izjavio je reditelj.

Profimedia
 

Strah za reputaciju

Ipak, on nije otkrio koje uloge su ponuđene kojim glumcima. Mnogi su zaključili da Pit i Dikaprio nisu smeli da se upuste u taj projekat, jer su se plašili da će pokvariti svoju reputaciju ako snime homoerotski film. S druge strane, postojao je rizik da bi im uloga u takvom filmu predstavljala problem u traženju drugih uloga.

Van Sant je zatim odustao od filma.

- Nisam bio spreman. Nisam siguran zašto. Problem je bio u meni - rekao je reditelj.

Režiju je na kraju potpisao Ang Li, a Džejk Džilenhol i Hit Ledžer su odigrali uloge koje su ušle u istoriju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike