Istorijski presedan na Kanskom festivalu: Iznenađenje za kraj! (FOTO/VIDEO)

20.04.2023

08:40

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje je živopisna animirana priča o različitostima i njihovoj privlačnosti

Istorijski presedan na Kanskom festivalu: Iznenađenje za kraj! (FOTO/VIDEO)
Kanski festival - Copyright Profimedia

Pixar studio se vraća u Kan sa najnovijom animacijom „Elemental“ koja će 27. maja svetskom premijerom zatvoriti 76. po redu ugledni filmski festival. Iako se već dugi niz godina u Kanu prikazuju animacije, ovo je prvi put u istoriji da prestižni filmski festival svečano zatvara jedno animirano ostvarenje.

Promo/MCF
 

Nakon animacija "Do neba", "U mojoj glavi" i "Duša", najnovije ostvarenje Pixar studija "Elemental" je četvrti animirani naslov ovog studija koji će biti prikazan u Kanu, van konkurencije.

Povratak na Kroazetu

Kreativni direktor Pixar studija, Pit Dokter, kaže da je povratak u Kan poseban momenat.

- Dok svi izlazimo iz naših pandemijskih čaura i okupljamo se u sobama za razgovor, dnevnim listovima za animaciju i na neplanskim sesijama, radost je i čast što se Pixar ponovo vratio na Kroazetu. U režiji izvanrednog pripovedača Pitera Sona, "Elemental" je tako smešan, punog srca, iskren i zadivljujuć za gledanje. Stvoren je da ga publika iskusi na velikom ekranu i srećan sam što će svoju premijeru imati u Kanu.

Promo/MCF
 

Pixarov film "Do neba" reditelja Pita Doktera napravio je revolucionarni iskorak 2009. godine, kada je svečano otvorio 62. Kanski festival.

Elementi se nikada ne mešaju

U neobičnoj metropoli Elementalu, zajedno poput ljudi žive 4 osnovna elementa - vatra, voda, zemlja i vazduh. Priča predstavlja Žišku, snažnu, brzu i "vatrenu" mladu ženu čije prijateljstvo sa Izvorom, zabavnim, živahnim i "poput vode" relaksiranim momkom, dovodi u pitanje uverenja o svetu u kom Žiška živi jer, kako njeni roditelji ističu - „elementi se nikad ne mešaju".

Promo/MCF
 

Ovo ostvarenje je živopisna animirana priča o različitostima i njihovoj privlačnosti. U domaće bioskope stiže 15. juna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike