Uprkos stajaćim ovacijama u Kanu Džonija Depa uništili kritičari: On se u toj ulozi dopada samo tokom klovnovskih fazona (FOTO/VIDEO)

17.05.2023

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Film „Madam di Bari“ otvorio je filmsku smotru na Kroazeti

Uprkos stajaćim ovacijama u Kanu Džonija Depa uništili kritičari: On se u toj ulozi dopada samo tokom klovnovskih fazona (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

76. Kanski festival počeo je sinoć glamuroznom ceremonijom koju je otvorila slavna glumica Katrin Denev, a svakako je najveća zvezda na crvenom tepihu bio Džoni Dep. Film „Madam di Bari“, koji je ujedno označio i njegov povratak glumi posle suđenja sa bivšom suprugom Amber Herd, otvorio je filmsku smotru na Kroazeti.

Profimedia
 

Dep u ovom filmu igra razvratnog kralja Luja XV, a u centru priče je burna ljubavna veza između francuskog kralja i njegove ljubavnice, kurtizane gospođe di Bari koju je doveo u Versajski dvorac kako bi živela blizu njega, iako nije bila plemićkog porekla. Džoni Dep tokom celog filma govori na francuskom, što prvi put radi u svojoj karijeri.

Sedmominutne ovacije za film

Slavni glumac je u Kanu naišao na odličan prijem, a fanovi su ga čak dočekali i sa transparentima na kojima je pisalo "Živeo Džoni" i "Volimo te, Džoni".

Profimedia
 

Film je, kako navodi Varajeti, nagrađen sedmominutnim stajaćim ovacijama, ali uprkos tome, Dejli Mejl piše da povratnička uloga Džonija Depa nije dobro prošla kod kritike, prenosi telegraf.rs.

Oštra reč kritike

Robi Kolin iz Daily Telegraph-a napisao je: "Istina, njegov francuski nije previše otrcan, ali njegova kraljevska pojava je nepostojeća, i on se u toj ulozi istinski dopada samo tokom povremenih klovnovskih fazona, što jedva da pomaže da se njegov glumački izbor proda. Dep teško da je prvi holivudski izgnanik koji je našao posao u Evropi, ali bilo bi teško reći da ovo izgleda kao prva iskra slavnog povratka."

Foto: Promo/MegaCom film
 

Piter Debriž iz Varajetija navodi: "Sa svoje strane, Dep izvodi svoje replike na dobro okrenutom francuskom, nosi fini puder i čvrstu belu periku, a ipak deluje čudno neprijatno u toj ulozi - adekvatan, ali ne posebno angažovan. Dep je vrsta igrača koji praktično svaki nastup izvodi namigivanjem, tako da je čudno da čak i kada bi njegov Luj zapravo trebalo da namiguje Žani, sjaj ne postoji."

Ben Krol iz magazina IndieWire ističe: "Iako glumi u potpunosti na francuskom i ima dovoljno vremena pred ekranom, američka zvezda ostavlja čudno slab utisak.“

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Kritičar The Holywood Reporter-a Džordan Mincer rekao je da Džonijev kasting "nudi nekoliko ranih uzbuđenja, a zatim uglavnom zevanje, pri čemu je Dep izneo ono što se čini kao ukupno desetak replika na uglednom francuskom, dok je inače ostao nem. Njegova gluma nije loša."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike