Emotivna ispovest Itana Houka: Nije mi mnogo ostalo do kraja karijere

25.07.2022

10:30

0

Poznati glumac se proslavio u filmu „Društvo mrtvih pesnika“

Emotivna ispovest Itana Houka: Nije mi mnogo ostalo do kraja karijere
profimedia-0347820187 - Copyright Itan Houk/Profimedia

Pedesetjednogodišnji Itan Houk je u velikom i nikad iskrenijem intervjuu koji je dao za IndieWire, otkrio je da mu je ostalo još malo glumačkih dana i da želi maksimalno da ih iskoristi za najbolje moguće uloge.

Čuveni holivudski glumac, poznat po mnogim filmovima, ne želi da igra do poslednjeg daha.

Proslavilo ga je „Društvo mrtvih pesnika“ (tada je imao 18 godina), „Reality Bites“ je snimio sa 24, a „Before Sunrise“ u dvadeset petoj. 18 godina kasnije je igrao i bio scenarista dva nastavaka tog kultnog ostvarenja - „Before Sunset“ i „Before Sunrise“.

Itan Hok Profimedia
 

Postao je i reditelj. 2001. snimio je „Chelsea Walls“, potom se kao šouraner ostvario u seriji „The Good Lord Bird“, i kao režiser dokumentarne serije za striming platformu HBO Max. U pitanju je ostvarenje „The Last Movie Stars“, o životima i karijerama Pola Njumena i Džoan Vudvord.

- Definitivno sam napravio preokret od toga da kao stariji glumac igram mlade likove, ka tome da kao relativno mlad glumac igram starce. Ali, to je početak – rekao je Houk.

Itan smatra da je uloga Džona Brauna u seriji „The Good Lord Bird“ bila početak njegove karijere kao starijeg glumca.

Profimedia
 

- To je moj poslednji čin. Ali, početak poslednjeg čina. Uhvatio sam sebe kako razmišljam o ulogama koje treba da igram, a koje ne treba da prihvatam jer mi nije mnogo ostalo do kraja karijere. Imam taj osećaj o prolaznosti vremena, svestan sam ga. Kada sam bio mlađi, razmišljao sam - uradiću ovo, uradiću ono, mogao bih da snimam ovo. Dobro je da steknem iskustvo, da probam nešto drugačije, misleći da imam svo vreme ovog sveta - ispričao je glumac i dodao:

Profimedia
 

- Sada razmišljam - radio sam to i to, a baš ništa nisam naučio iz toga ili - ovo je trebalo da uradim mnogo bolje, ili bolje bi bilo da sam proveo tri meseca sa svojom porodicom nego što sam to snimao. Mnogo sam kritičniji prema sebi - priznao je glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike