Ovacije za Džonija Depa, tajanstvena lepeza Helen Miren i Zlatna palma za Majkla Daglasa: Počeo je Kanski festival (FOTO)

17.05.2023

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glamuroznu smotru na Kroazeti otvorila je slavna glumica Katrin Denev

Ovacije za Džonija Depa, tajanstvena lepeza Helen Miren i Zlatna palma za Majkla Daglasa: Počeo je Kanski festival (FOTO)
Copyright Profimedia

76. Kanski filmski festival, svečano je otvoren sinoć u prisustvu filmskih zvezda, među kojima su najveću pažnju skrenuli Džoni Dep, Helen Miren, Majkl Daglas, Ketrin Zita-Džons, Uma Turman, Katrin Denev i mnogi drugi.

„Živeo Džoni“

Depovo pojavljivanje prvog dana festivala je bilo glavna vest uoči premijere njegovog filma "Madam di Bari", u kojem glumi kralja Luja XV, a koji je otvorio glamuroznu smotru na Kroazeti.

Profimedia
 

On je dočekan ovacijama i transparentima na kojima je pisalo „Živeo Džoni“, dok je Helen Miren na crvenom tepihu ostavila izuzetak utisak sa kosom ofarbanom u plavo i lepezom na kojoj su bile odštampane reči  #WorthIt.

Profimedia
 

U centru pažnje je bio i Majkl Daglas koji je dobio počasnu Zlatnu palmu za životno delo tokom ceremonije otvaranja. On je u Kan došao u društvu supruge Ketrin Zite-Džons i njihove ćerke Keris.

Profimedia
 

Katrin Denev zaštitno lice festivala

Festival je otvorila slavna glumica Katrin Denev, koja je ove godine zaštitno lice festivala. Ceremoniju je vodila njena ćerka Kjara Mastrojani.

Kanski festival, na kojem će premijerno biti prikazani filmovi "Indijana Džons i artefakt sudbine", kao i najnoviji filmovi Martina Skorsezea i Pedra Almodovara, trajaće do 27. maja.

Takmičarski deo smotre počinje danas sa dva dugometražna filma „Monster“ Japanca Hirokazua Kore-Ede i „Povratak“ Francuskinje Katrin Korsini.

Ukupno se 21 film takmiči za Zlatnu palmu, a među rediteljima u konkurenciji je sedam žena što je rekord za ovaj filmski festival. Devetočlanim žirijem festivala predsedava Ruben Ostlund, koji je prošle godine dobio svoju drugu Zlatnu palmu za film „Trougao tuge“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike