Najveća operska diva današnjice Ana Netrebko premijerno u Beogradu: Muzički nastup sa suprugom

20.04.2023

16:00

0

Na sceni naše najprestižnije manifestacije održaće koncert 21. juna

Najveća operska diva današnjice Ana Netrebko premijerno u Beogradu: Muzički nastup sa suprugom
Ana Netrebko - Copyright Belgrade River Fest

Ana Netrebko, najpoznatija i najuspešnija operska zvezda na svetu, nastupiće premijerno u Srbiji na predstojećem Belgrade River Fest-u.

Na sceni naše najprestižnije muzičke manifestacije održaće koncert na Svetski dan muzike, 21. juna uz podršku tenora internacionalne karijere Jusifa Ejvazova i uz pratnju Simfonijskog orkesta i hora Radio-televizije Srbije.

Belgrade River Fest
 

Talenat, ekspresivnost i harizma od samog početka bili su sinonim za Netrebko.

Nastup na scenama od Moskve do Njujorka

Od kako je 1994. godine krenula u osvajanje svetskih operskih scena, bilo je jasno da je rođena nova diva.

Od Moskve do Njujorka, nastupajući na najvećim scenama na pet kontinenata, slavna umetnica koju je magazin "Time" svrstao u "100 najuticajnijih ljudi na svetu", na sebi svojstven način donosila je uloge najvećih operskih heroina. „Figarova ženidba“, „Travijata“, „Boemi“, „Aida“, „Turandot“,  „Evgenije Onjegin“ samo su neki od naslova u kojima je stvorila uloge koje su dosegla sam vrh svetske muzičke scene!

Upravo je Ana Netrebko ta koja doprinela slavi klasične muzike u 21. veku, a svojim delom stekla je poštavaoce i među onim krugovima koji nisu tradicionalni poklonici operske umetnosti.

Belgrade river fest
 

U Beograd stiže između koncerata u slavnoj antičkoj areni u Veroni i nastupa u Milanskoj skali, sa posebnim entuzijazmom i ljubavlju prema ovdašnjoj publici.

Na sceni sa suprugom slavnim tenorom

O tome govori i činjenica da će je na sceni pratiti suprug Jusif Ejvazov, slavni tenor internacionalne karijere

- Od samog početka dogovora o nastupu na Belgrade River Fest-u, Ana Netrebko, Jusif Ejvazov i njihov menadžment pokazali su veliko interesovanje i želju da se ovaj koncert održi. Beograd i Srbiji su im veoma značajni i raduju se susretu sa ovdašnjom publikom. Slavni operski par u naš grad stiže ranije, sa željom da obiđu najpoznatije muzeje – otkrivaju organizatori prestižne muzičke manifestacije.

Belgrade river fest
 

I ove godine festival „Belgrade River Fest“ održaće se u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi. Jedinstveni koncertni prostor na obali reke nastao je sa vizijom da se velikani svetske muzičke scene predstave u ambijentu kakav nije viđen na našim prostorima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike