Spektakl! 24sedam na Bočelijevom koncertu: Magija u srcu Beograda (FOTO/VIDEO)

22.07.2022

20:05

0

Autor: Danilo Krša

Slavni italijanski tenor priredio je Beograđanima noć za pamćenje

Spektakl! 24sedam na Bočelijevom koncertu: Magija u srcu Beograda (FOTO/VIDEO)
andrea bočeli (35) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ovaj vreli letnji dan ni po čemu nije nagoveštavao da se na beogradskoj obali Save sprema dođajaj koji posetioci, u namjanju ruku, mogu opisati kao magičan.

Razmazila nas je prestonica muzičkim dešavanjima u proteklim mesecima, no, svaki pravi ljubitelj ove umetnosti večeras je našao svoj put ka Beogradu na vodi kako bi čuo jedan od najlepših glasova sadašnjice.

Sa padanjem mraka nad Beogradom svetla zgrade Geozavoda obasjala su veličanstvenu binu pod otvorenim nebom iza koje sunce zalazi nad gradom, spremnu da na svoj podijum primi čuvenog italijanskog tenora Andreu Bočelija, koji nastupa u okviru prve večeri Belgrade River Festa.

24sedam/Goran Sivački
 

Prostor platoa Geozavoda prekriven je stolicama koje će primiti 3.500 gostiju, dok je ceo ambijent ukrašen lampionima, svećama i svetlima koja prostoru daju specifičan izgled i doprinose posebnoj atmosferi kakva se retko viđa na koncertima u prestonici.

Jedan od najlepših glasova sveta publika je imala priliku da čuje tokom pandemije koronavirusa, kada je imao nezaboravni nastup u Milanskoj katedrali, koji je putem interneta emitovan širom planete.

Sada, dve godine kasnije, poštovaoci ovog vrhunskog umetnika u Srbiji imaju jedinstvenu priliku da ga slušaju uživo i sa maestrom podele intimne note njegovih arija.

Nešto posle 20 časova na crveni tepih stigli su i prvi gosti... Svetislav Bule Goncić, Zorana Mihajlović, Irena Vujović, Goca Tržan, Anđelka Prpić, Ivica Dačić sa suprugom...

Sudeći po raspoloženju i očekivanjima prisutnih ovaj koncert se može smatrati događajem koji će obeležiti ovo leto u srpskoj prestonici.

Specijalna gošća na koncertu Andree Bočelija u Beogradu je jedna od naših najboljih pop pevačica Jelena Tomašević, a njen suprug, glumac Ivan Bosiljčić, je povodom toga prisutnim novinarskim ekipama rekao da se Jelena predano spremala i da ih je vest da će deliti binu sa jednim od najvećih umetnika današnjice porodično usrećila. Ivan nije krio uzbuđenje i ponos zbog Jeleninog nastupa i prilike da predstavi našu zemlju na koncertu o kome će pisati i svetski mediji.

I dok je publika još uvek tražila svoja mesta na sve punijem platou, muzičari su izlaskom na binu najavili početak koncerta. Orkestar RTS-a, koji će pratiti Bočelija, deluje impozantno na sceni, a dirigenta Marčela Rotu publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Nedugo potom čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli izašao je pred beogradsku publiku, koja ga je dočekala snažnim aplauzom, nakon čega je usledila i prva numera "Sinfonia", iz Belinijeve opere "Norma", na ovom senzacionalnom koncertu.

24sedam/Goran Sivački
 

Stotine telefona upereno je ka bini, dok publika prati svaki ton velemajstora koji već nakon prvih taktova daje prisutnima do znanja da je ovo veče koje dugo neće zaboraviti.

24sedam/Goran Sivački
 

- Hvala svima, prepuštam sada scenu mojoj velikoj prijateljici, neverovatnom sopranu, Kristini Pasaroju, koja je za mene veliki junak. Pre samo nekoliko dana doživela je nesreću izvodeći Betovena, i od tada teže hoda, ali je odlučila da dođe sa mnom večeras i bude deo ovog neverovatnog događaja - rekao je Bočeli posle druge otpevane numere "La mia Letizia infondere" iz Verdijeve opere "I Lombardi". 

Publika na ivicama sedišta prati svaki ton, upijajući muziku i pevajući uz Bočelija. Ovo je svakako koncert poput onih koje smo navikli da gledamo u svetskim metropolama, među kojima je i Beograd danas našao svoje mesto.

Jedan od najlepših prizora u Beogradu večeras, pored onog na platou ispred Geozavoda, bio je na reci Savi, gde su mnogi na čamicma, u posebnoj atmosferi, uživali u spektakularnom koncertu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike