Kraljica fado muzike emocijom očarala Beograd: Marizin koncert pod zvezdama (FOTO/VIDEO)

23.07.2022

20:12

0

Pod otvorenim nebom publika je uživala u „muzici duše“

Kraljica fado muzike emocijom očarala Beograd: Marizin koncert pod zvezdama (FOTO/VIDEO)
mariza - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nakon spektakularnog koncerta Andree Bočelija koji je sinoć održan na platou ispred Geozavoda, u samom srcu Beograda, u okviru Belgrade River Fest-a večeras nastupa fado diva Mariza, jedna od najpopularnijih pevačica ovog žanra u svetu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ovo nije prvi put da ova umetnica gostuje u Beogradu, s obzirom na to da je već šest puta nastupala u srpskoj prestonici, ali će bez sumnje večerašnji koncert u prelepom ambijentu na obali Save biti poseban.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pod otvorenim nebom Mariza će publiku, u posebnoj atmosferi, povesti na jedinstveno putovanje u čarobni svet fado muzike koju još zovu i „muzika duše“.

Naša ekipa je sa prvim naznakama sutona već bila na mestu na kome je specijalno za nastup Bočelija i Marize napravljena veličanstvena bina u ekskluzivnom ambijentu koji po svemu može da parira svetskim scenama ovog tipa.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako su nam rekli organizatori, Mariza nema listu unapred pripremljenih pesama koje će izvesti, jer ona „peva po osećaju", što je specifičnost kada je ova umetnica u pitanju, ali i dokaz da fado muziku zaista čine isključivo emocije. 

Publiku su činili obožavaoci fado dive različitih generacija, a od poznatih ličnosti među prvima su na koncert stigli reditelj Darko Bajić, dizajner Saša Milojković, voditelj Filip Čukanović, glumica Jelena Gavrilović i mnogi drugi.

Jelena Gavrilović je izjavila da je ovo festival kakav Beograd zaslužuje.

Koncertu su prisustvovali i Jelena Tomašević koja je sinoć imala fenomenalan nastup sa Andreom Bočelijem, kao i njen suprug Ivan Bosiljčić

Pevačica je izjavila da je jako ponosna zbog nastupa, posebno zbog toga što je njena ćerka Nina prisustvovala koncertu, i da joj se celog dana javljaju ljudi sa porukama podrške.

A onda je na scenu izašla Mariza u prelepoj beloj svetlucavoj haljini. Gromoglasnim aplauzom je pozdravljena prva pesma „Estranha Forma de vida" i magični spektakl je počeo...

Uz pozdrav dobrodošlice na srpskom jeziku, popularna pevačica se publici obratila na engleskom:

- Pravo je zadovoljstvo biti ovde, pevati svima vama, hvala vam što ste došli večeras i želim vam svima lepo veče. Biće ovo divno, vruće veče, koje me podseća na moju rodnu Afriku. U mojoj muzici, Afrika je uvek prisutna - rekla je Mariza i zajedno sa publikom prepustila se muzici u toploj, letnjoj beogradskoj noći koju će prisutni na ovom koncertu, nesumnjivo, dugo pamtiti.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike