Branislava Podrumac debituje u operi „Turandot“: Vodeća zvezda Madlenianuma! (FOTO)

19.04.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Višestruko je nadarena umetnica velike moći transformacije koja sa podjednakom lakoćom vlada scenom u operskim, operetskim, mjuzikl i dramskim ulogama

Branislava Podrumac debituje u operi „Turandot“: Vodeća zvezda Madlenianuma! (FOTO)
Branislava Podrumac - Copyright Promo/Zoran Škrbić

U petak, 28. aprila u 19.30, u Madlenianumu će biti izvedena opera „Turandot“ u kojoj će u ulozi robinje Liu debitovati poznata operska solistkinja Branislava Podrumac, poznata po istaknutim ulogama u mjuziklu „Jadnici“, i operetama „Vesela udovica“ i „Pariski život“.

Promo/Madlenianum
 

Moć transformacije

Višestruko je nadarena umetnica velike moći transformacije koja sa podjednakom lakoćom vlada scenom u operskim, operetskim, mjuzikl, pa čak i dramskim ulogama, diplomirala je solo pevanje na FMU u Beogradu, u klasi profesorke Radmile Smiljanić. Na istom fakultetu je na doktorskim studijama kod prof. Nikole Kitanovskog.

Usavršavala se na majstorskim kursevima u Beogradu, Beču i Hagu, kod Olivere Miljaković, Katarine Jovanović, Zone Gazarijan, Džejmsa Mekreja, Rite Susovski, Marjane Lipovšek i Olge Makarine.

Promo/Madlenianum
 

Već 20 godina na sceni

Na operskoj sceni je debitovala 2003. godine kao član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu naslovnom ulogom u Pučinijevoj „Sestri Anđeliki“. Široj javnosti postala je poznata nakon tumačenja glavne uloge (Ja) u hit mjuziklu „Rebeka“ Silvestera Levaja, za koju je dobila nagradu UMUS-a za najboljeg mladog umetnika u 2012. godini. Ovom ulogom započela je uspešnu saradnju sa operom i teatrom Madlenianum, gde tumači zapažene role.

Promo/Duško Filipović
 

Održala je veliki broj koncerata, resitala i javnih nastupa, od kojih se posebno izdvajaju izvođenje Bernštajnovog „Kadiša“ sa Horom i Simfonijskim orkestrom RTS-a (2003) i nastup na Novogodišnjem koncertu Beogradske filharmonije (2011).

Tradicionalna i duhovna muzika

Posebno mesto u njenoj karijeri prestavljaju negovanje tradicionalne i duhovne muzike, ali i izvođenje savremenih dela klasične muzike. Članica je nekoliko ansambala sa kojima redovno nastupa na koncertima, festivalima i prigodnim kulturnim manifestacijama.  

Promo/Đorđe Tomić/Zoran Škrbić.
 

U filmu Gorana Paskaljevića

Branislava je bila glavni protagonista dokumentarno - igranog filma Gorana Paskaljevića „Beograd: otići ili ostati“ (2002) u produkciji nemačko - francuske televizije Arte, kao i dokumentarnih TV filmova „Od Boga dar „(1997) i „Boja duše“ (2019) autora Vladimira Perovića. Članica je Udruženja muzičkih umetnika Srbije sa statusom samostalnog umetnika.

Promo/Marina Lukić
 

Publika Branislavu Podrumac može gledati i 26. aprila u naslovnoj ulozi u „Veseloj udovici“, i 4. maja kao Metelu u „Pariskom životu“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike