„Fantom iz opere“ posle 35 godina odigran poslednji put: Šta je presudilo najdugovečnijoj predstavi na Brodveju (FOTO)

17.04.2023

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Tokom svoje istorije ovaj mjuzikl je osvojio više od 70 velikih pozorišnih priznanja, uključujući sedam Toni nagrada

„Fantom iz opere“ posle 35 godina odigran poslednji put: Šta je presudilo najdugovečnijoj predstavi na Brodveju (FOTO)
Fantom iz opere - Copyright Profimedia

Čuveni mjuzikl "Fantom iz opere", Endrjua Lojda Vebera, najdugovečnija i najčuvenija predstava u istoriji Brodveja juče je poslednji put odigrana nakon 13.981 izvođenja tokom 35 godina. Razlog za skidanje predstave sa repertoara je novac, navodi USA Today.

Profimedia
 

Pandemija zadala fatalan udarac

Naime, prodaja ulaznica za popularni mjuzikl, koji je premijerno izveden u januaru davne 1988. godine, dramatično je opala tokom pandemije. Za tako skupu produkciju potreban je stalni priliv gledalaca, ali se posetioci, nakon korone, nisu vratili u očekivanom broju.

 

 

Producenti su u septembru prošle godine naveli da će se prikazivanje završiti u februaru, ali je onda prodaja karata porasla, pa je poslednje izvođenje odloženo za april.  

Profimedia
 

Ko je pruzeo tron

Ovaj potez znači da titulu najdugovečnije predstave na Brodveju preuzima "Čikago", koji je na repertoaru od 1996. godine, dok je na drugom mestu "Kralj lavova", koji je počeo da se izvodi 1997.

"Fantom" je osvojio više od 70 velikih pozorišnih priznanja tokom svoje istorije, uključujući sedam Toni nagrada. Njujorški Majestic Theatre, u kome je igran "Fantom", izgrađen je 1927. godine, ima 1.645 mesta i jedno je od najpopularnijih mesta za velike brodvejske produkcije.

Profimedia
 

Unutrašnjost i eksterijer zgrade su 1987. godine označeni kao znamenitosti Njujorka, čime je ovo pozorište postalo neizbrisiv deo grada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike