Šokantan izbor glavnih glumaca u seriji o Hariju Poteru: Velike zvezde u sporednim ulogama (FOTO)

15.04.2023

21:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Prva sezona će stići pred gledaoce tokom 2025. godine na HBO Max striming platformi

Šokantan izbor glavnih glumaca u seriji o Hariju Poteru: Velike zvezde u sporednim ulogama (FOTO)
Hari Poter - Copyright Profimedia

Nakon što je kompanija Warner Bros Discovery zvanično potvrdila snimanje serije o Hariju Poteru po romanima Džoane Ketlin Rouling, obožavaci čuvene franšize su s nestrpljenjem iščekivali ko će dobiti glavne uloge.

Profimedia
 

Kako prenosi journal.rs glumačka postava je sada odabrana, a svaka sezona serije baviće se jednom od sedam knjiga o Hariju Poteru, što znači da će emitovanje trajati godinama. Prva sezona će stići pred gledaoce tokom 2025. godine na HBO Max striming platformi.

Profimedia
 

Predstavljamo vam glumce koji će igrati vodeće uloge u ovom projektu:

Hari Poter - Archie Yates

Ukoliko ste se nadali da će glumac koji bude dobio glavnu ulogu biti bolja verzija Danijela Redklifa, nemojte se razočarati. Glavna uloga pripala je četrnaestogodišnjem glumcu Archieu Yatesu koji je igrao u filmu „Jojo Rabbit“ iz 2019. godine.  

 

 

Ron Vizli - Matthew Illesley

Najboljeg Harijevog druga tumačiće još jedan veoma mlad, ali talentovan glumac. Nakon što je igrao mladog Eltona Džona 2019. godine u filmu „Rocketman“, Matthew dobija još jednu zahtevnu ulogu. Kako se u prethodnoj ulozi pokazao kao veoma „zabavan“ što se i o čekuje od glumca koji bi trebalo da iznese ulogu Rona, ova uloga može mu odlično pristajati.

 

 

Hermiona Grejndžer - Leah Jeffries

Simpatičnu, požrtvovanu i inteligentnu Hermionu tumačiće mlada TV zvezda u usponu Leah Jeffries. Za mnoge, ova mlada Afroamerikanka je pun pogodak, dok su drugi ipak očekivali da će nova glumica više ličiti na Emu Votson. Leah se do sada pokazala kao veoma talentovana, a njena do sada najpoznatija uloga je bila u božićnoj ljubavnoj komediji „Something from Tiffany“.

 

 

Holivudske zvezde u sporednim ulogama

Ostale glumce nema potrebe posebno predstavljati, jer se radi o velikim holivudskim zvezdama.

Ulogu čarobnjaka Dambldora dobio je Donald Saterlend, profesor Snejp rezervisan je za Kijanua Rivsa, Sirijusa Bleka tumačić Šon Bin, dok će Nikolas Kejdž igrati Voldemorta, a posebno iznenađenje je to što je uloga profesorke Mek Gonagal dodeljena Dženifer Kulidž.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike