Dž. K. Rouling na meti pobesnelih fanova: Izgubili ste naše poštovanje

02.03.2023

12:00

0

Zbog iskazivanja vlastitih stavova o transrodnoj ideologiji i zbog njene borbe za ženska prava, stalno je na meti onih koji joj sve to zameraju

Dž. K. Rouling na meti pobesnelih fanova: Izgubili ste naše poštovanje
Dž. K. Rouling - Copyright Profimeia

Slavna britanska književnica i autorka knjiga o omiljenom čarobnjaku Hariju Poteru Dž.K. Rouling otkrila je ružno iskustvo susreta s fanovima svojih knjiga na internetu.

Zbog iskazivanja vlastitih stavova o transrodnoj ideologiji i zbog njene borbe za ženska prava, stalno je na meti takozvanih hejtera na društvenim mrežama. Međutim, ona često reaguje na ovakvu vrstu negodovanja.

Nakon niza njenih "kontroverznih" tvitova, jedan od brojnih fanova joj je poručio da je izgubila poštovanje fanova, međutim slavna književnica nije želela da ćuti.

Profimedia
Dž. K. Rouling

Sve me to zabavlja

- Jako me zabavljaju oni koji mi govore da mi se više ne dive jer ne poštujem nasilne, dvolične silovatelje. Vaše izgubljeno divljenje pažljivo ću staviti u kutiju gde čuvam sve za što ne marim - odgovorila je Dž.K. Rouling.

Početkom dvehiljaditih, dok je pisala četvrtu knjigu u serijalu (Hari Poter i vatreni pehar), književnica je anonimno posetila četrum, piše The Independent.

- Odabrala sam neko ime koje nije imalo veze s Poterom jer me je bilo strah da bi me mogli otkriti - rekla je u podkastu "The Witch Trials".

Na četrumu je, kaže, podelila "vrlo blago" mišljenje o Hariju Poteru zbog kojeg su drugi korisnici verbalno nasrnuli na nju te je bukvalno proterali. Književnica je podelila i i da joj je rečeno da je "očigledno glupača koja ništa ne zna".

Knjiga "Hari Poter i kamen mudrosti"/Profimedia
 

Kad se fanovi naljute

- Napustila sam četrum i pomislila: "Napisala sam tri i po knjige u kojima je zlostavljanje velika tema od prve stranice, gde su zlostavljanje i autoritarno ponašanje prikazani kao neke od najgorih pojava kod ljudi, a vidi šta se upravo dogodilo, i to od strane ljudi koji se nazivanju velikim fanovima franšize - ispričala je i dodala:

- Mene  to nije pomerilo. Ja sam poprilično jaka osoba, ali šta bi bilo da je bila reč o nekom dvanaestogodišnjem detetu koje je uzbuđeno što je došlo u četrum, a onda namerno grubo kritikovano jer ne pripada? Jednostavno su izbacili nekoga samo zato što je nov. Činilo mi se vrlo zanimljivim kako se neko ko je strastveni obožavatelj tih knjiga ponaša na način koji sam opisala kao jedan od najgorih i najglupljih ljudskih ponašanja.

Profimedia
Dž. K. Rouling

Stalno na meti hejtera

Uspešna književnica se sa grubim rečima i odbacivanjem susreće stalno.

Deo fanova njenog rada zbog njenih se stavova o transrodnoj ideologiji kao i zbog njene borbe za ženska prava, okrenuo protiv autorke.

Ljubitelji Harija Potera koji su zgroženi njenim mišljenjima pokušavaju se distancirati od žene koja je stvorila čarobni svet koji su jednom zavoleli. Dok se neki odlučuju u potpunosti odvojiti od sveta Harija Potera, drugi pokušavaju razdvojiti umetnicu od umetnosti, piše Njujork Tajms.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike