Kad Drakulin plašt nosiš na hemijsko čišćenje: Nikolas Kejdž urnebesan u filmu „Renfield“ (FOTO/VIDEO)

12.04.2023

14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac je odavno rekao da mu je san da glumi čuvenog vampira

Kad Drakulin plašt nosiš na hemijsko čišćenje: Nikolas Kejdž urnebesan u filmu „Renfield“ (FOTO/VIDEO)
Nikolas Kejdž u filmu "Renfield" - Copyright Profimedia

Horor komedija “Renfield” u svetske bioskope stiže 27. aprila, a Universal Pictures je objavio finalni trejler filma u kome ulogu Drakule igra Nikolas Kejdž.

Već na početku snimanja filma u svetskim medijima su objavljene fotografije na kojima se glumac vidi u crvenom somotskom odelu, sa zalizanom kosom i skupocenim prstenjem.

Profimedia
 

- Ono što ovaj film čini superzabavnim je to što je komedija. A kada dobijete pravu kombinaciju horora i komedije koju možemo da uporedimo sa "Američkim vukodlakom u Londonu" to je već eksplozija - izjavio je Kejdž o ovom ostvarenju.

Drugačiji od prethodnih filmova o Drakuli

Inače, ovaj film se razlikuje od mnogih prethodnih adaptacija priče o čuvenom vampiru po tome što je, za razliku od običnog reboot-a (ponovno brendiranje franšize), soft reboot direktan nastavak na neki filmski serijal koji zanemaruje ostale delove tog serijala. U ovom slučaju “Renfield” se nastavlja na “Drakulu” iz 1931. godine, ali zanemaruje “Drakulinu kći” (1936) i “Drakulinog sina” (1943).

Profimedia
 

Film je opisan kao avantura sa komičnim tonom u modernom svetu, što do sada još nije viđeno kod Drakule, navodi Ign Adria.

Ko je Renfield?

Radnja se događa 90 godina posle originalnog „Drakule“, i prati njegovog slugu Renfielda, koji pokušava da se reši veze koju ima sa Princom Tame (Kejdž). Primoran je da radi dosta raznih poslova, kao što je dovođenje žrtava samom princu da se gosti nad njima, ali se bavi i nošenjem gospodarevog plašta na hemijsko čišćenje.

Profimedia
 

Renfield se, nakon što upozna Rebeku, zaljubljuje u nju i odlučuje se na drastičnu promenu u svom životu.

Nikolas Kejdž je i davno rekao da mu je san da odglumi Drakulu, što je očigledno i ostvario.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike