Ozloglašen zbog „prljavih“ reči u pesmama: Snimljen dokumentarac o rokenrol ikoni Litl Ričardu (FOTO/VIDEO)

10.04.2023

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje nije samo prikaz života jedne muzičke legende nego i prikaz istorije rok scene

Ozloglašen zbog „prljavih“ reči u pesmama: Snimljen dokumentarac o rokenrol ikoni Litl Ričardu (FOTO/VIDEO)
Litl Ričard - Copyright Profimedia

Dokumentarni film o čuvenom Litl Ričardu rok muzičaru, producentu i tekstopiscu pod nazivom „Little Richard: I Am Everything“ je premijerno prikazan na Sandens festivalu u januaru ove godine, a u bioskope širom sveta stiže 21. aprila.

Profimedia
 

Litl Ričard je preminuo 2020. u 87. godini, a iza sebe je ostavio preko dvadeset pet albuma sa više stotina proslavljenih rok pesama što ga čini jednim od najznamenitijih muzičara rok scene od šezdesetih godina do danas.

Arhivski snimci i čuveni sagovornici

Brzo je postao ozloglašen zbog „prljavih“ reči u svojim pesmama, za koje je  tvrdio da su onoliko prljave koliko i sami slušaoci. Njegove pesme su bile hrabre i njegov stav nepokolebljiv, ali ipak nije mogao da sebe inspiriše da bude toliko slobodan koliko je inspirisao druge.

Dokumentarac je bogat arhivskim snimcima od početka njegove karijere do smrti. Sagovornici otkrivaju kako je izgledao privatan život rok zvezde, kako je podnosio slavu, ali i intimne momente iz njegovog života. Među onima koji su se u ovom ostvarenju prisetili Litl Ričarda su Mik Džeger, Tom Džons, Pol Makartni, Nil Rodžers i mnogi drugi.

Profimedia
 

Najveći muzičar svih vremena

Dokumentarni film „Little Richard: I Am Everything“ nije samo prikaz života jedne muzičke legende nego i prikaz istorije rok scene. Lice koje je definisalo muzičku scenu kakvu danas poznajemo i rok muziku kao žanr, opisano je do najsitnijih detalja.

Karijera Litl Ričarda trajala je punih sedamdeset godina i odavno je nazvan „arhitektom roka“. Njegova muzika, popularizovana tokom 60-tih i 70-tih godina 20. veka, uspela je da ujedini crnu i belu rasu koja se zajedno okupljala na njegovim koncertima širom Amerike.

Uticao je na mnoge slavne muzičare kao što su Majkl Džekson i Elvis Prisli koji je za njega govorio da je „najveći muzičar svih vremena“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike