Zdravstveno stanje Fila Kolinsa se naglo pogoršava: Čuveni muzičar potpuno nepokretan (FOTO)

19.03.2023

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

2007. godine je doživeo povredu kičmene moždine

Zdravstveno stanje Fila Kolinsa se naglo pogoršava: Čuveni muzičar potpuno nepokretan (FOTO)
Fil Kolins - Copyright Profimedia

Legendarni Fil Kolins je pre godinu dana održao svoj poslednji koncert u londonskoj O2 areni i oprostio se od svojih obožavalaca, našalivši se da će "sada morati da nađe pravi posao".

Tom prilikom muzičar se pojavio na bini hodajući uz pomoć štapa, a zatim ostao da sedi skoro sve vreme. Na kraju nastupa, Kolins je otkrio da se zbog problema sa kičmom i velikim bolovima zauvek povlači sa scene.

Profimedia
 

Slavni muzičar je povredio kičmenu moždinu 2007. godine, posle čega je, po sopstvenom priznanju, jedva mogao da drži palicu za bubnjeve, a pre oproštajnog koncerta na nastupima se uglavnom pojavljivao u invalidskim kolicima.

Profimedia
 

Zdravstveno stanje sve teže

Usled povrede pretrpeo je oštećenje pršljenova u gornjem delu vrata i trajno oštećenje nerava. Teško stanje ga je primoralo da se podvrgne operaciji 2009. godine, nakon koje je izgubio osećaj u rukama i više nije mogao da svira bubnjeve.

Kolins je 2015. godine imao još jednu operaciju pršljena, a 2017. dijagnostikovan mu je i dijabetes tipa 2.

Profimedia
 

Prema najnovijim informacijama koje prenose svetski mediji muzičar je sada potpuno nepokretan, jako je oslabio i njegovo zdravstveno stanje je prilično loše, ali se trudi da ne gubi optimizam. Sve vreme provodi kod kuće okružen porodicom i prijateljima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike