Skandalozni nastup Elvisa Prislija koji je šokirao Amerikance: Usledila je dramatična reakcija (VIDEO)

04.12.2022

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Gledaocima je bilo uznemirujuće da vide tako sugestivnu izvedbu na televiziji

Skandalozni nastup Elvisa Prislija koji je šokirao Amerikance: Usledila je dramatična reakcija (VIDEO)
Elvis Prisli - Copyright Profimedia

Elvis Prisli je verovatno najpoznatija zvezda u istoriji popularne muzike. Često nazivan kraljem rokenrola zbog svojih energičnih nastupa i harizmatične ličnosti, njegova muzička karijera čini ga jednim od najznačajnijih i najuticajnijih muzičara dvadesetog veka.

Prislijev imidž i prepoznatljiva muzika privukli su ogromnu pažnju, a glavni televizijski programi želeli su da ugoste slavnog muzičara. Elvis je 1956. godine prihvatio poslovni ugovor od 50.000 dolara za tri nastupa u emisiji Eda Salivena.

Profimedia
 

Prema istorijskim izveštajima, Saliven je ranije odlučio da ne ugosti zvezdu u usponu zbog njegove seksualizovane muzike i opscenih plesnih gestova koji su smatrani skandaloznim 1950-ih. Međutim, Ed je promenio mišljenje kada je njegov konkurent Stiv Alen imao veću gledanost pošto je ugostio Prislija 1. jula 1956.

Javno spaljivanje lutke sa Prislijevim likom

Prvo pojavljivanje, 9. septembra 1956. prošlo je dobro, a emisiju je gledalo 60 miliona ljudi. Bio je to rekord koji je ostao do debitantskog pojavljivanja Bitlsa osam godina kasnije, kada je emisiju od 9. februara 1964. godine gledalo 73 miliona gledalaca.

Ali, drugo Elvisovo pojavljivanje od 28. oktobra 1956. šokiralo je američke gledaoce, kojima je bilo uznemirujuće da vide tako sugestivan nastup na televiziji.

Brojna publika u Nešvilu i Sent Luisu bila je toliko uznemirena Prislijevim nastupom, koji je, kako se pisalo, mogao da iskvari njihove tinejdžere, da su javno spalili lutku sa Prislijevim likom.

Ipak, ovo nije sprečilo Elvisa da se vrati za svoj treći i poslednji nastup 6. januara 1957. godine, koji je primljen sa manje animoziteta. Prisli je ovog puta sniman samo od struka naviše.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Headliner

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike