Počinje snimanje filma o Bobu Dilanu: U glavnoj ulozi jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca (FOTO)

09.04.2023

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Režiju potpisuje čuveni Džejms Mangold

Počinje snimanje filma o Bobu Dilanu: U glavnoj ulozi jedan od  najpopularnijih holivudskih glumaca (FOTO)
Bob Dilan - Copyright Profimedia

Biografski film o slavnom Bobu Dilanu, radnog naziva „Going Electric“, počinje da se snima u avgustu i pratiće uspon ovog muzičara od folk pevača iz Grinič Vilidža do rokenrol ikone, sa posebnim osvrtom na njegovu kontroverznu odluku da se 1965. lati električne gitare.

Glavnu ulogu tumači mlada holivudska zvezda Timoti Šalame, koji će, kako je nedavno objavljeno u svetskim medijima, sam pevati u ovom filmu, a režiju potpisuje čuveni Džejms Mangold koji je izjavio da je u pitanju veoma zanimljiva istinita priča o prelomnom trenutku na američkoj muzičkoj sceni.

Tanjug
 

Mangold iza sebe već ima izuzetno uspešan biografski film o muzičaru Džoniju Kešu - „Hod po ivici“ iz 2005. godine, a na ovogodišnjem Kanskom festivalu će biti premijerno prikazan peti deo filma o Indijani Džonsu koji je režirao.

Dilan sarađuje na filmu

Portal Deadline navodi da Dilan aktivno sarađuje sa Mangoldom i produkcijskom kućom „Searchlight Pictures“ na ovom projektu, a film će producirati njegov dugogodišnji menadžer Džef Rozen.

Karijera legendarnog muzičara poslednji put je ekranizovana 2007. godine u filmu „Nisam tu“, kada su ga u različitim fazama života igrali Kejt Blanšet, Ričard Gir, Kristijan Bejl, Hit Ledžer, Ben Višou i Markus Karl Frenklin.

Bob Dilan/Profimedia
 

Mangold je nedavno rekao da će se u filmu o Dilanu pojavljivati likovi izvođača kao što su Vudi Gatri, Pit Siger i Džoan Baez, ali nije otkrio ko je izabran za te uloge.

Datum premijere još uvek nije objavljen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike