Sve tajne kraljice disko muzike: Film o Doni Samer premijerno na Berlinskom festivalu (VIDEO)

08.02.2023

07:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje donosi autentičan pogled na ovu jedinstvenu pevačicu i njen put od avangardne muzičke scene u Nemačkoj, preko popularnih i blistavih klubova Njujorka, do svetske slave

Sve tajne kraljice disko muzike: Film o Doni Samer premijerno na Berlinskom festivalu (VIDEO)
Dona Samer - Copyright Profimedia

Nakon uspešnih dokumentarnih filmova o slavnim ličnostima iz sveta muzike, kao što su Majkl Džekson, Džordž Majkl, Šanaja Tvejn, Dženet Džekson, Šinejd O’ Konor i mnogi drugi, na red je stigla priča o o čuvenoj kraljici disko muzike Doni Samer.

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu, koji će biti održan od 16. do 26. februara, svetsku premijeru će imati ostvarenje “Love To Love You” o životu i karijeri slavne pevačice, koje je režirao Oskarom nagrađen reditelj Rodžer Ros Vilijams i Donina ćerka, glumica Bruklin Sudano.

Profimedia
 

Intimni portret

Film je opisan kao lični, intimni portret kraljice disko muzike i prati njen put, prepun uspona i padova, do planetarne popularnosti koju je stekla antologijskim hitovima “Hot Stuff“, “I Feel Love”, “Bad Girls”, „Love To Love You Baby“ i drugim.

Ovo ostvarenje donosi autentičan pogled na ovu jedinstvenu pevačicu i njen put od avangardne muzičke scene u Nemačkoj, preko popularnih i blistavih klubova Njujorka, do svetske slave.

U filmu o Doni govore članovi njene porodice, prijatelji i kolege, a gledaoci će moći da vide i mnogo do sada neobjavljenih fotografija i snimaka koje je pravila sama pevačica.

Profimedia
 

Prva u istoriji

Dona Samer je bila prva umetnica čija su tri uzastopna dupla albuma osvojila prvo mesto američke top-liste Bilbord i koja je imala četiri singla na prvom mestu top lista u Sjedinjenim Državama u rasponu od 13 meseci. Osvojila je pet Gremija.

Samerova se borila sa zavisnošću od droge i depresijom. Uspela je da se izvuče, ali nažalost nije pobedila karcinom pluća od kog je umrla 17. maja 2012. u 63. godini života.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike