Mik Džeger otkrio tajne o sebi i "Stonsima": Bio sam previše ženstven (VIDEO)

08.07.2022

05:30

0

Svaka od četiri epizode dokumentarca predstavlja intimni portret Mika Džegera, Kita Ričardsa, Ronija Vuda i pokojnog bubnjara Čarlija Votsa

Mik Džeger otkrio tajne o sebi i "Stonsima": Bio sam previše ženstven (VIDEO)
Mik Džeger - Copyright Mik Džeger/Profimedia

Dokumentarnom serijom “My Life as a Rolling Stone” obeležava se 60. godišnjica najpoznatijeg rokenrol benda na svetu.

Mik Džeger je u dokumentarcu izjavio da je Kit Ričards bio vrlo negativan prema jednom od najvećih hitova grupe „(I Can't Get No) Satisfaction“, pre nego što je pesma zagospodarila top listama.

Rolingstonsi na koncertu u Madridu, turneja "Sixty"/Profimedia
 

Objavljen davne 1965. godine, “Satisfaction” je postao prvi broj jedan hit ovog benda u Sjedinjenim Državama, postavivši rok standard, posebno zbog Ričardsovog zapaljivog rifa. Nakon što su snimili pesmu, Ričards se nije složio sa ocenom menadžera i producenta Endrua Luga Oldama da ista ima ogroman potencijal.

- Sećam se da sam sedeo sa Kitom u jednom motelu u Klirvoteru na Floridi i pisao “Satisfaction” - izjavio je Džeger u prvoj epizodi BBC-jeve dokumentarne serije “My Life as a Rolling Stone” i dodao:

- Endru Oldam je rekao: “Ovo je hit za prvo mesto! Ovo je sjajno!”, a Kit je na to odgovorio: “Ne sviđa mi se. Ne može da izađe kao singl.” Pesma se odmah po objavljivanju našla na mestu broj jedan.

Rolingstonsi na koncertu u Madridu, turneja "Sixty"/Profimedia
 

Džeger je potom pričao o uspehu kultne kompozicije:

- Bio je to veliki trenutak. Numera je postala prepoznatljiva, ona je bila naš strasni uzvik, naša seksualnost, naša kontroverza. Morate imati pesmu koju svi pamte. To je značajna promena, koja vam takođe omogućava da mnogo opuštenije pristupate pisanju i produkciji.

Foto: J. Bouquet
 

U dokumentarcu, Mik se osvrnuo i na sve veću napetost sa Brajanom Džonsom kada je tim za pisanje pesama Džeger/Ričards počeo da pravi hitove, što je konačno doprinelo Džonsovom otpuštanju iz grupe 1969. godine.

- Bio je veoma muzikalan, svirao je različite instrumente i bio vrlo inovativan, tako da njegov najveći doprinos nije bio u melodijama i tekstovima, već u gitarskim frazama - smatra Džeger.

 - Voleo je da se hvali pred ljudima kako je to njegov bend, a mi smo bili u fazonu: “Stvarno? Kako to misliš tvoj bend?” Mislili smo da je to naš bend, a ne Brajanov.

The Rolling Stones / Profimedia
 

Džeger je takođe izjavio da Džons nije odobravao njegov scenski nastup.

- Nisam ni znao da sam bio androgin, bio sam vrlo naivan. Ali, očigledno je da sam prirodno bio takav. Koketirao sam sa tim. Sećam se da je Brajan jednom prilikom bio prilično negativan prema meni, jer je mislio da sam previše ženstven. Priznajem da sam imao takve trenutke.

Dokumentarna serija “My Life as a Rolling Stone” biće premijerno prikazana 7. avgusta 2022. Svaka od četiri epizode od po sat vremena predstavlja intimni portret Mika Džegera, Kita Ričardsa, Ronija Vuda i pokojnog bubnjara Čarlija Votsa, i sadrži najnovije intervjue sa članovima benda kao i gostima kao što su američka soul pevačica P.P. Arnold, Krisi Hajnd (The Pretenders), gitarista Sleš (Guns N’ Roses), Rod Stjuart, Tina Tarner i Stiven Tajler (Aerosmith).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Headliner

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike