Stravična priča o Zabranu se nastavlja! Demoni, novi likovi i jezive tajne: Počinju „Kalkanski krugovi 2“ (FOTO/VIDEO)

29.03.2023

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Novih deset epizoda će se prikazivati vikendom

Stravična priča o Zabranu se nastavlja! Demoni, novi likovi i jezive tajne: Počinju „Kalkanski krugovi 2“ (FOTO/VIDEO)
kalkanski krugovi copy - Copyright Promo/Firefly

Promocija druge sezone domaće TV serije “Kalkanski krugovi” uz projekciju prve epizode održana je juče uz prisustvo autorske i glumačke ekipe u mts Dvorani. 

Premijera nastavka ove mistične melodramske serije zakazana je za subotu, 1. april, na kablovskom kanalu Superstar u vlasništvu kompanije Telekom Srbija, koja je i koproducent sa kućom "Firefly Productions". 

Serija će se prikazivati vikendom, subotom i nedeljom, a druga sezona, kao i prva, ima 10 epizoda. 

ATA Images/Antonio Ahel
 

Na konferenciji za medije govorili su reditelji Milan Karadžić i Gordan Matić, glumci Vojin Ćetković, Nebojša Dugalić, Ivana Zečević i Paulina Manov, scenarista serije Đorđe Milosavljević, kao i Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija i Boban Jevtić, kreativni direktor ispred kuće “Firefly Productions”.

Osim navedenih glumaca, u seriji igraju i Žarko Laušević, Nina Janković, Nataša Ninković, Marija Vicković, Ljiljana Stjepanović, Anja Pavićević, Bojana Stojković, Filip Hajduković i mnogi drugi.

Reditelj Gordan Matić, inače direktor Filmskog centra Srbije, jeste novi član projekta, koji je režirao pet epizoda. On je istakao da mu je bio veliki izazov da radi drugu sezonu sa velikom glumačkom ekipom, da su od samog teksta dobili jednu svežinu, te da su bili inspirisani da urade i zanimljiv rukopis na rediteljskom planu, na osnovu onoga šta je nudio scenario.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Demoni i Vuk Karadžić

Milan Karadžić bio je reditelj kompletne prve sezone, a sada potpisuje kao i kolega Matić, polovinu, odnosno pet epizoda. 

- U startu nam je druga sezona serije zadala znatno veće zadatke. Tu su novi likovi, ubacile su se neke nove priče i proširile se, jako je uzbudljivo. Pisac scenarija ponovo uvodi mistiku, oslanja se na srpsku mitologiju, biće uključen Vuk Karadžić, ima i demona. Svakako će biti više uzbuđenja i napetosti u drugoj sezoni, što će publiku dodatno da privuče - istakao je Milan Karadžić koji je režirao kompletnu prvu sezonu, a sada je koreditelj.  

ATA Images/Antonio Ahel
 

Kreator serije i scenarista Đorđe Milosavljević je napomenuo da je i dalje tema ove priče roditeljstvo, odrastanje, odnos prema tradiciji, i da je imao želju da u nastavku podigne lestvicu, u čemu su i uspeli sa ciljem da sada bude više drame i fantastike. Milosavljević je dodao da bi voleo da se snimi i treća sezona, jer misli da bi sa njom zaokružio i zaključio priču ove serije.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Zabran još uvek nije završio sa Dejanom

Vodećeg lika Dejana Matića ponovo igra Vojin Ćetković, koji se vraća u selo Dol, kao u prvoj sezoni, da sačuva svoju ćerku Mionu, i u nastavku priče oni pokušavaju da vrate svoj život u normalu. Ipak, to im neće biti lako, jer mistično mesto - šuma Zabran još uvek nije završilo sa njima, a očigledno ni oni sa Zabranom

- Druga sezona je uglavnom krenula u onom pravcu u kom sam želeo. Istina, tokom prve sezone sam postavljao pitanja u vezi sa svojim likom, ali druga je dala odgovore na njih - ko je čovek koga igram, o čemu razmišlja i čemu stremi, šta se sa njim uopšte dešava. Bez obzira na priču o ćerki i tom osnovnom odnosu oca i ćerke koja je u problemu, ispod svega toga me je zanimalo šta taj „moj“ čovek radi u tom selu - naglasio je Ćetković. 

ATA Images/Antonio Ahel
 

Glumac je sinoć prvi put pogledao prvu epizodu serije i čini mu se da je u scenariju mnogo toga sada jasnije što mu nije bilo definisano u prvoj sezoni. 

- Pored toga što se pojavljuju novi likovi koji su zaista pravo osveženje, bar za mene, mislim da je najvažnija stvar da je ova devojčica Ivana Zečević postala jedna prava glavna glumica. Ja to ozbiljno mislim - zaključio je Ćetković.

Miona pokušava da se izleči

Mlada glumica se zahvalila na ovakvim komplimentima, sa kojima, priznaje, ne ume uvek da se nosi, i istakla da ju je oduševio početak druge sezone.

- Mislim da smo dali sve od sebe u drugoj sezoni, sve je sada ambicioznije. Otišli smo dosta napred, i vizuelno je serija napredovala barem deset koraka dalje. Moja junakinja Miona se na kraju prve sezone našla u jednom vrlo tragičnom trenutku i sada gledamo njene pokušaje da se isceli. Ne bih mnogo da otkrivam, bolje je da ostavim publici da sama vidi, ali Mionu od starta gledamo u pokušaju da se izleči i odlazi dalje, ali Dol i taj Zabran joj to ne dozvoljavaju - navela je Zečevićeva.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Dugalić unosi intrige

Jedan od sigurno najzaposlenijih glumaca već godinama u igranim TV serijama,  Nebojša Dugalić, u veoma gustom rasporedu, našao je vremena da se priključi ekipi „Kalkanskih krugova“.

- Meni je mnogo drago da sam dospeo u vrtlog ovih „kalkanskih“ sudbina, pogotovo što je moj lik onaj koji donosi neke dodatne vrtloge i dvosmislenosti u ono što se već zavrtelo u prvoj sezoni. To je jedan od onih karaktera koji i za sobom i ispred sebe otvara razne intrige, zapitanosti, i zapravo se nekako plete cela ta tenzija priče i ostalih sudbina kroz njega - približio je svoj lik Dugalić. 

Prema njegovim rečima, njegova uloga sublimira sve ostale tokove, puteve, dešavanja, a opet i on sam se tu prelama.

ATA Images/Antonio Ahel
 

- Gledao sam celu prvu sezonu i sada mi se čini da je serija otišla mnogo dublje u sve te pozadinske prostore magijskih i mitoloških dvosmislenosti i nejasnoća u smislu kako će se ta paralelna stvarnost prelomiti u ovu koju mi nazivamo realnošću - zaključio je glumac.

Glumica Paulina Manov tumači, kako ona kaže “novi i stari lik”, jer je njena junakinja živela tu, bila je ranije u Australiji, i vratila se. Bilo joj je veoma dragoceno iskustvo na snimanju i drago joj je da se priključila ekipi gledane serije. 

Fantastično izdanje Telekoma

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija, rekla je da je projekat “Kalkanski krugovi” jedno fantastično izdanje, da su dugo čekali nastavak serije, te da je veoma zadovoljna rezultatom, odnosno samom realizacijom.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Ona je najavila da je Telekom uvek u pripremi novih serija, te da su godinu počeli veoma radno, sa premijerama serija “Pad”, šestom sezonom krimi serijala “Ubice mog oca”, tu je i “Južni vetar: Na granici”, a publiku očekuje i mini serija “Toma”, naslov “Apsolutnih sto”, druga sezona serije “Azbuka našeg života” i drugih TV ostvarenja. Takođe, mini serija “Zlatni dečko” gleda se na inostranoj platformi Amazon Prime, kao i drugi projekti Telekoma, kao što je “Državni službenik“. Martinovićeva je podsetila da su Telekomovi sadržaji prisutni na pet kontinenata preko raznih striming servisa.  

Prednost dvojice reditelja

Dramaturg Boban Jevtić, kreativni direktor ispred “Firefly" produkcije, osvrnuo se na iskorak da su ovog puta dva reditelja na realizaciji projekta, što je danas svetski standard, jer takav format kao posebno autorsko delo zahteva više rada od barem tri meseca snimanja, nego što je to slučaj sa filmom.

Jevtić je ocenio da se na taj način reditelji mogu više odmoriti i detaljnije posvetiti saradnji sa glumcima i ostalom ekipom, nego što bi imali prilike ako bi morali da potpuno sami iznesu svih 10 epizoda. 

ATA Images/Antonio Ahel
 

- To se pokazalo kao jako dobra praksa, ovo je nama četvrta serija na kojoj rade po dva režisera. Tako i ovde imamo dva pristupa reditelja, oni unose neku svežinu u projekat, stavra se posebna kreativna sinergija i dobijamo mnogo bolji kvalitet. Posebno je ovde to jako važno, jer je scenarista još više razradio taj zavodljiv svet i mitologiju, i zato je dobro da imamo toliko veliku autorsku ekipu - zaključio je Jevtić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike