Vojin Ćetković kao dijabetičar kome bolnica postaje novi dom: Održana premijera predstave „Nije čovek ko ne umre“ (FOTO)

09.03.2023

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je tragikomedija, drama atmosfere, stanja i psihologije, a ne toliko priče ili aktivnosti

Vojin Ćetković kao dijabetičar kome bolnica postaje novi dom: Održana premijera predstave „Nije čovek ko ne umre“ (FOTO)
Predstava "Nije čovek ko ne umre" - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Premijera predstave “Nije čovek ko ne umre” prema drami Velimira Stojanovića, u režiji Gorčina Stojanovića, održana je sinoć na velikoj sceni “Danilo Bata Stojković” Zvezdara teatra.

Glumačku ekipu čine Vojin Ćetković, Bojan Žirović, Pavle Pekić, Aleksandar Đurica i Anđelika Simić.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Ova drama nema klasičnu radnju, zaplet, razvoj, rasplet, ne postoji preokret ili iznenađenje, sve je vrlo svedeno i predstavlja ilustracija pacijenata dijabetičara koji se bore sa tim i navikavaju se na bolnicu kao na novi dom.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Ćetković i Žirović nose predstavu

"Nije čovek ko ne umre", kao tragikomedija, zapravo je više drama atmosfere, stanja, psihologije, a ne toliko priče ili aktivnosti.

Na premijeri se okupilo  mnoštvo ličnosti iz javnog života, pre svega dramskih umetnika - glumci Milutin Mima Karadžić, Lena Bogdanović, Gordan Kičić, Branka Petrić, Ivana Šćepanović, pozorišni reditelji Vida Ognjenović, Nebojša Bradić, Božidar Đurović, Snežana Udicki, Marko Manojlović, Darijan Mihajlović i mnogi drugi.

Predstavu u najvećoj meri nose Vojin Ćetković i Bojan Žirović, kao dva pacijenta u bolnici, koji imaju najviše prostora u odnosu na ostale karaktere.

Autor scenografije nove predstave je reditelj Gorčin Stojanović, kostimograf je Lana Cvijanović, a stručni saradnik doktor Saša Kiković.

Reprize predstave "Nije čovek ko ne umre" su zakazane za 14, 15, 18. i 27. mart.              

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike