Ovogodišnji favoriti za Oskara: Šta kažu kladionice? (VIDEO)

04.03.2023

18:00

0

Polako se približavamo 12. martu kada ćemo konačno saznati ko je najbolji

Ovogodišnji favoriti za Oskara: Šta kažu kladionice? (VIDEO)
Copyright Profimedia Promo/MCF

Zlatni globus, BAFTA i SAG nagrade su uvek odlični pokazatelji ko bi mogao da osvoji Oskara, međutim ništa manje dobar pokazatelj nisu ni kladionice, a kako ove godine stvari stoje?  

Sudeći po prethodnim dodelama i kladionicama, drama "Sve u isto vreme" mogla bi osvojiti najviše Oskara.

Promo/MCF
Scena iz filma "Sve u isto vreme"

Favoriti i pritajeni favoriti

Film "Sve u isto vreme" ima čak 11 nominacija i upravo taj film na kladionicama najbolje stoji. U kategoriji za najbolji film, dobru kvotu ima i  nemački film "Na zapadu ništa novo".  Pritajenim favoritom u ovoj kategoriji prozvana je crna komedija "The Banshees of Inisherin".

Očekuje se da će nagrada za najbolji originalni scenario otići u ruke scenaristima filma "Sve u isto vreme" , dok bi nagradu za najbolji adaptirani scenario mogao dobiti film "Women Talking".

Velika konkurencija u kategoriji najbolje glumice

Velika je bitka u kategorijama za najbolje glumice i glumce.

U kategoriji najbolje glavne glumice vodi se borba između Kejt Blanšet, nominovane za ulogu u filmu "Tar", i Mišel Jeo, nominovanu za "Sve u isto vreme". Kladionice su ipak više naklonjene Mišel.

U kategoriji za najboljeg glumca glavni favoriti su Ostin Batler za ulogu u biografskom filmu o Elvisu Presliju i Brendan Frejzer za svoje ostvarenje u filmu "Kit". Obojica su već za te uloge dobila nagrade pa je trka između njih vrlo napeta. Kladionice, ipak daju blagu prednost Frejzeru.

Profimedia
 

Bitka u kategoriji sporedne glumice

U kategoriji najbolje sporedne glumice vodi se bitka između Anđele Baset, koja je nominovana za ulogu u "Crni panter: Vakanda zauvek" i Kerry Condon, nominovane za "The Banshees of Inisherin".

U ovoj kategoriji nominovana je i Džejmi Li Kertis za ulogu u filmu "Sve u isto vreme" .

Prednost prema kladionicama u ovoj kategoriji ima Kerry Condon iako mnogi kritičari spominju Anđelu kao pobednicu.

Što se tiče kategorije za najboljeg reditelja, do sada su nagrade dobili različiti reditelji sa spiska nominovanih. Pretpostavlja se da bi Akademija mogla nagraditi rad legendarnog Stivena Spilberga za biografsku dramu "Fabelmanovi".

S druge strane, u kategoriji za najboljeg sporednog glumca vrlo je jasno ko je favorit. Reč je o Ke Huy Quanu, nominovanom za "Sve u isto vreme" .

Među striming servisima očekuje se da će Netfliks odneti najviše nagrada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike