Trijumf serije o koroni, poraz priče o Aids-u: Dodeljene BAFTA nagrade (FOTO)

11.05.2022

05:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Junakinja serije "Killing Eve" Džodi Komer bila je zvezda glamurozne ceremonije

Trijumf serije o koroni, poraz priče o Aids-u: Dodeljene BAFTA nagrade (FOTO)
profimedia-0689759771 - Copyright Dodela BAFTA nagrada 2022./Profimedia

Nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti BAFTA dodeljene su u Royal Festival Hall-u, u Londonu, 75. put.

Junakinja serije "Killing Eve" Džodi Komer trijumfovala je na ovoj glamuroznoj ceremoniji, s obzirom na to da je da je osvojila svoju drugu BAFTA televizijsku nagradu za najbolju glumicu.

Komerova je ovog puta nagrađena za seriju "Help", koja je osvojila još dva priznanja, među kojima je i BAFTA za najbolju sporednu glumicu, koja je pripala Keti Tajson.

Džodi Komer Promo/Profimedia
 

U pitanju je drama o krizi u britanskim staračkim domovima tokom pandemije korona virusa, koju je napisao Džek Torn.

Za najboljeg glumca proglašen je Šon Bin za seriju "Time", čiji je tvorac Džimi Mekgovern, a koja govori o britanskom kaznenom i pravosudnom sistemu.

Metju Mekfauden osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca za ulogu u drami o američkoj medijskoj dinastiji "Succession".

Šon Bin Promo/Profimedia
 

Među najvećim iznenađenjima večeri bila je serija "Sin", Rasela T. Dejvisa o epidemiji AIDS-a, koja je imala šest nominacija, a ostala je bez ijednog priznanja.

Reper Big Zuu dobio je nagradu za najboljeg zabavljača, dok je škotskom komičaru, glumcu, piscu i voditelju Biliju Konoliju dodeljena nagrada BAFTA Fellowship, najveće priznanje koje se dodeljuje za prepoznavanje izvanrednog doprinosa na filmu ili televiziji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike