Glumica Mišel Jeo danas ušla u istoriju: Šta je donela nominacija za Oskara (FOTO/VIDEO)

24.01.2023

18:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Nedavno je osvojila Zlatni globus za ulogu u filmu „Sve u isto vreme“

Glumica Mišel Jeo danas ušla u istoriju: Šta je donela nominacija za Oskara (FOTO/VIDEO)
Mišel Jeo - Copyright Profimedia

Film „Sve u isto vreme“ je jedan od onih koji su dobili najviše nominacija za Oskara, koje su danas objavljene, i ujedno ostvarenje koje će se pamtiti po tome što je prvi put u istoriji jedna Azijatkinja nominovana u kategoriji najbolja glumica.

Profimedia
 

U pitanju je glumica Mišel Jeo koja igra glavnu ulogu u ovom ostvarenju, pored Džejmi Li Kertis.

Čista magija

Kada se film pojavio prve kritike su bile da je „Sve u isto vreme“ čista magija i da donosi trijumf Mišel Jeo u bajci zvanoj „multiverzumi“.

Film "Sve u isto vreme" Promo/MCF
 

Kineska imigrantkinja je uvučena u nezamislivu avanturu u kojoj sama pokušava da spasi svet istražujući paralelne univerzume u kojima se sreće sa životnim putanjama koje je mogla da vodi. Ovaj film govori o Evelin (Jeo) kojoj se dešava sve u isto vreme. Mnogo ličnosti, puno prostora, pregršt situacija i osobina kojima je centar zbivanja upravo.

Od izbora za mis do nominacije za Oskara

Mišel je rođena u Maleziji 1962. godine. Kao devojčica je pokazivala interesovanje za ples i balet, ali je zbog povrede napustila taj hobi i okrenula se glumi. Postala je poznata 1983. godine kada je pobedila na izboru za mis Malezije.

Posle snimanja jedne televizijske reklame sa Džekijem Čenom privukla je pažnju producenata iz Hong Konga i ubrzo dobila nekoliko uloga u akcionim filmovima.

Film "Sve u isto vreme" Promo/MCF
 

Našoj publici je najpoznatija po ostvarenju „Skriveni tigar, pritajeni zmaj“ iz 2000. godine i kao Bond devojka u filmu „Sutra ne umire nikad“ iz 1997.

Nedavno je osvojila Zlatni globus za ulogu u filmu „Sve u isto vreme“, a da li će sve to krunisati Oskarom ostaje da vidimo 12. marta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike