Najveći sunovrat u karijeri Toma Henksa: Katastrofalne uloge u najnovijim filmovima (FOTO/VIDEO)

24.01.2023

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Holivudska zvezda je dobila čak tri nominacije za Zlatnu malinu

Najveći sunovrat u karijeri Toma Henksa: Katastrofalne uloge u najnovijim filmovima (FOTO/VIDEO)
Tom Henks - Copyright Profimedia

Iako je sada već čuveni film „Elvis“, u kome igra Toma Parkera, menadžera legendarnog kralja rokenrola, favorit za Oskara u kategoriji najbolji film, Tom Henks je dobio čak tri nominacije za Zlatnu malinu, nagradu koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja i uloge, prenose svetski mediji.

Profimedia
 

Glumac je za ovo neslavno priznanje nominovan za dve uloge - Prislijevog menadžera u „Elvisu“ i Đepeta u najnovijoj Diznijevoj verziji „Pinokija“.

Najviše ismejavana izvedba

U zvaničnom saopštenju za javnost organizatora dodele Zlatnih malina navodi se da je Henksova uloga u filmu Elvis "najviše ismejavana izvedba u 2022. godini".

Profimedia
 

Dok je Ostin Batler postao novi holivudski miljenik nakon uloge Elvisa Prislija, i takođe jedan od favorita za Oskara, Henksovu ulogu u ovom filmu su mnogi žestoko kritikovali.

Bizaran naglasak i lateks na licu

Što se „Pinokija“ tiče, Njujork tajms u svojoj kritici ističe glumčev gotovo bizaran naglasak i mnogo lateksa na licu. To mu je donelo treću nominaciju u kategoriji "najgoreg filmskog spoja" - Henks i njegovo lice puno lateksa (uz smešan naglasak). „Pinokio“ je među pet nominovanih za najgori film.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju dan pre objave nominacija za Oskara. Paradoksalno je to što je Henks u užem izboru za Oskara za ulogu u filmu „Čovek zvani Oto“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike