Smrt majke kao veza sa Elvisom: Ko je Ostin Batler, novi miljenik Holivuda

07.06.2022

17:15

0

"Gledao sam svaki snimak Elvisa, gledao sam svaki njegov intervju tokom cele karijere i čitao svaku knjigu koja je napisana o njemu", izjavio je glumac

Smrt majke kao veza sa Elvisom: Ko je Ostin Batler, novi miljenik Holivuda
profimedia-0695915936 - Copyright Profimeda

Glumac Ostin Batler, koji igra kralja rokenrola u filmu "Elvis" nema nikakve fizičke sličnosti sa, Elvisom Preslijem, ali je uspeo sve, počevši od publike pa sve do kritike, da obori s nogu.

- Osećala sam se počašćenom što su se toliko trudili da zaista dođu do njegove suštine, da osete ono što je on u suštini bio. Ostin je to tako lepo prikazao - izjavila je unuka kralja rokenrola Rajli Kio, nakon što je odgledala film u Kanu.

S druge strane Ostin je izjavio da se, dok se pripremao za ulogu i dok je igrao Elvisa, osećao kao "dete koje nosi tatino odelo", a brinuo je dosta i o tome da li će uspeti na pravi način izneti "Elvisov magnetizam".

Foto: Promo/Blitzfilm
 

- Video sam ikonu, superheroja. Te osobine nisu osobine čoveka. Morao sve to da "skinem" - rekao je Ostin.

Dok je istraživao život Elvisa, tražio je neku vezu i zajedničku nit koja bi ih povezivala. Našao ju je u majci. I njemu i Elvisu majka je umrla u 23. godini.

Reditelj Baz Lurman pre kastinga za film, nikada nije čuo za Ostina. Warner Bros je zajedno sa reditejem testirao brojne glumce u potrazi za nekim ko će uspeti adekvatno da odgovori nimalo jednostavnom glumačkom izazovu.

Foto: Promo/Blitzfilm
 

- Znao sam da ne mogu napraviti ovaj film bez kastinga. Temeljno smo tražili glumca koji ima prirodne i jedinstvene pokrete, vokalne sposobnosti Elvisa, ali i unutrašnju ranjivost umetnika.

Tokom celokupnog procesa kastinga, bila mi je čast susresti se s tako velikim brojem talenata. Čuo sam za Ostina Batlera kroz njegovu ulogu sa Denzelom Vošingtonom u "The Iceman Cometh", a kroz putovanje opsežnih testiranja na ekranu, kao i muzičkih i performerskih radionica, nedvosmisleno sam znao da sam našao nekoga ko bi mogao ovekovečiti duh jedne od najpoznatijih muzičkih figura na svetu - izjavio je reditelj filma "Elvis".

Upravo ga je Denzel Vošington preporučio za ovu ulogu jer nikada ranije nije video nekog "ko je toliko posvećen spremanju jedne uloge".

Foto: Promo/Blitzfilm
 

Da bi ekipi filma dokazao da zna da peva, Batler je snimio video i poslao ga reditelju.

- Gledao sam svaki snimak Elvisa, gledao sam svaki njegov intervju tokom cele karijere i čitao svaku knjigu koja je napisana o njemu - izjavio je glumac.

Prema njegovim rečima priprema za film je postala njegova dvogodišnja opsesija tokom kojeg je sve ostale obaveze u životu stavio na pauzu.

- Prošao sam kroz svaki delić njegovog bića. Počevši od njegove duhovne evolucije i načina na koji se kretao do svih ostalih promena tokom godina - naveo je Ostin. Za potrebe filma se ofarbao u crno.

Ostin je pevao sve pesme u filmu, a njegov glas je umiksovan sa Elvisovim, pa pesme u filmu zvuče kao da ih peva upravo Presli.

Ostin je u detinjstvu bio zvezda Diznijevih filmova, kasnije se pojavljuje u malim ulogama u dva filma kultnih reditelja "Mrtvi ne umiru" Džima Džarmuša i  "Bilo jednom u Holivudu" Kventina Tarantina.

Uloga u filmu "Elvis" mu je prva glavna uloga u visoko budžetnom filmu.

Očigledno je da je Ostin bio vrlo ozbiljan kad je jednom prilikom izjavio da ga „slava ne zanima".

- Želim da radim sa velikim umetnicima i da pričam priče koje želim. Određen nivo slave vam daje tu slobodu, pretpostavljam, uprkos nedostacima - smatra glumac.

Batler je rođen 17. avgusta  1991. godine u Anahajmu u SAD. Ima stariju sestru Ešli i veoma je aktivan na društvenim mrežama Instagram i Tviter. U vezi je sa ćerkom slavne manekenke Sindi Kraford. GQ magazin ga opisuje kao jednu neverovatno ljubaznu i optimističnu osobu koja je oduševljena svetom oko sebe.

Ostinu se nakon uloge "Elvisa" očigledno smeši velika karijera, isto kao što posle ove uloge u njegovom životu ništa neće biti isto.

- Nikada nisam toliko zavoleo nekoga koga nikad nisam poznavao kao Elvisa - poručio je glumac, čije velike uloge tek očekujemo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike