Tom Henks u još jednoj ulozi za Oskara: Filmska verzija čuvenog romana „Čovek zvani Uve“ (FOTO/VIDEO)

29.11.2022

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Knjiga je prodata u više od tri miliona primeraka i nalazi se na prvom mestu bestselera Njujork tajmsa

Tom Henks u još jednoj ulozi za Oskara: Filmska verzija čuvenog romana „Čovek zvani Uve“ (FOTO/VIDEO)
Tom Henks u filmu "Čovek zvani Oto" - Copyright Profimedia

Dvostruki oskarovac Tom Henks ponovo igra u filmu kome već sada mnogi predviđaju Oskara. U pitanju je ostvarenje „Čovek zvani Oto“ koje početkom sledeće godine stiže u svetske bioskope.

Reč je o ekranizaciji bestselera Njujork tajmsa “Čovek zvani Uve”, švedskog pisca Fredrika Bakmana.

Profimedia
 

Trejler nam prikazuje svakodnevni život Ota Hendersona (Henks), udovca i domara koji budno pazi na red i disciplinu u svom komšiluku. Međutim, sve to je više kritikovanje i osuđivanje ogorčenih suseda. Njegova dosadna i turobna rutina će se okrenuti naglavačke kada se temperamentna mlada porodica doseli u komšiluk. Tek tada Oto će videti šta se dešava kada prihvati život onakav kakav jeste.

U produkcijskom timu i sam Henks

Uz Henksa, uloge tumače i Marijana Trevinjo, Rejčel Keler i Manuel Garsija-Rulfo. Režiju potpisuje Mark Forster, a scenario, zasnovan na knjizi, napisao je Dejvid Megi, koji je bio nominovan za Oskara za film „Pijev život“. U produkcijskom timu je i sam Henks.

Knjiga “Čovek zvani Uve”, kao broj 1 New York Timesa, prodata je u više od tri miliona primeraka, a čitaoci širom sveta imaju samo reči hvale za ovu životnu dramu sa elementima humora.

Profimedia
 

Tom Henks je svakako jedan od najomiljenijih glumaca na svetu i jedna od vodećih holivudskih zvezda. Tokom svoje karijere, koja traje punih 45 godina, osvojio je dva Oskara i poznat je kao jedan od najuspešnijih filmskih glumaca u istoriji. “Forest Gamp”, “Filadelfija”, “Terminal”, „Izgnanik”… samo su neki od filmova koji su ga svrstali među legende svetske kinematografije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike