Dodeljene “Zlatne maline”: Najlošiji glumci i filmovi

28.03.2022

07:10

0

Pobednici se proglašavaju svake godine dan pre dodele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka

Dodeljene “Zlatne maline”: Najlošiji glumci i filmovi
Brus Vilis - Copyright Profimedia

Zvezda NBA Lebron Džejms sigurno je mislio da će ulogom u filmu "Space Jam" postići još jedan veliki uspeh i to na dodeli prestižnih Oskara, a ne na uručenju satiričnih priznanja

Zlatna malina, i titule kojom je okićen kao najgori glumac, saopštili su juče organizatori nagrade za najgora filmska ostvarenja.

Lebron Džejms je osvojio neslavnu titulu za "jadnu glumu" u filmu u kojem su kombinovane uživo akcione scene i likovi iz crtanih filmova kao što su Duško Dugouško i patak Dača.

Film je dobio tri Zlatne maline, naveli su organizatori koji su ostvarenje opisali kao "reklama od 115 minuta u kojoj se reklamiraju svi proizvodi Vornera".

Film "Diana: The Musical"/Profimedia
 

Najgori film je mjuzikl posvećen pokojnoj britanskoj princezi Dajani, koji je inače osvojio najviše nominacija, ukupno devet.

Džared Leto je krunisan u kategoriji najgoreg muške sporedne uloge u filmu "House of Gucci".

Kako su ranije naveli, organizatori Zlatne maline su ove godine osetili potrebu da Brusu Vilisu (Bruce Willis) dodele posebnu kategoriju koju su nazvali "Najgori nastupi Brusa Vilisa u filmu 2021. godine".

U tim filmovima, uglavnom sa veoma niskim budžetom i prikazanim samo na strimingu, zvezda sage "Umri muški" ima "originalne uloge" poput razočaranog šerifa, bivšeg policajca, penzionisanog generala ili bivšeg agenta CIA.

Nijedan od tih filmova, u kojima se Brus Vilis često pojavljuje samo nakratko, ali koje je on aktivno promovisao, nije dobio više od 20 odsto pozitivnih kritika na sajtu Roten tomatoz, koji prikuplja ocene iz različitih izvora.

Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije "Zlatna malina" koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka.

Profimedia
 

Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobednici koji obično ne dodju na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.

Do sada su jedini "pobednici" koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Pobednici su svake godine proglašeni dan pre dodele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike