Frenetične ovacije od 12 minuta i suze glavnog glumca: U Kanu premijerno prikazan film "Elvis" (FOTO)

26.05.2022

11:00

0

Reditelj filma Baz Lurman je bio dirnut reakcijom publike i grlio je celu ekipu

Frenetične ovacije od 12 minuta i suze glavnog glumca: U Kanu premijerno prikazan film "Elvis" (FOTO)
Kan festival (1) - Copyright Joel C Ryan/Invision/AP

Publika u Kanu je potpuno poludela za filmom "Elvis" koji je sinoć premijerno prikazan na ovom velikom festivalu. Film je dobio frenetične ovacije od 12 minuta, najduže koje je dobio ijedan film koji je do sada premijerno prikazan ove godine u Kanu, prenosi "Variety".

Publika je ustala sa svojih sedišta još tokom odjavne špice, dok se još svetla nisu upalila u sali, tapšući u ritmu, a potom stajala narednih deset minuta, pljeskajući bez prestanka, piše "Deadline".

Dok su ovacije trajale Ostin Batler koji igra kralja rokenrola, sa suznim očima je zagrlio Prisilu Presli koja je stigla u Kan specijalno za ovu priliku.

Joel C Ryan/Invision/AP
 

Batler je u ovom filmu otpevao Elvisove hitove: “Jailhouse Rock,” “Blue Suede Shoes” i “Suspicious Minds.”

Publika je bila oduševljena glumom Oltona Mejsona koji je u filmu igrao Litl Ričarda, pionira rokenrola, prenosi "Deadline".

Reditelj filma Baz Lurman je bio dirnut reakcijom publike i takođe sa suzama u očima grlio je celu ekipu.

Joel C Ryan/Invision/AP
 

Lurman je rekao da da je od početka snimanja verovao da će se film pojaviti pred kanskom publikom ali onda se pojavila pandemija koja ga je obeshrabila ali zahvaljujući "hrabrosti Tom Henksa i cele ekipe, film je na kraju snimljen".

Joel C Ryan/Invision/AP
 

- Ali doći ovde, videti ulice pune ljudi, koji vole sve ove filmove, govori mnogo više šta ovo mesto znači, i šta znači vratiti se u bioskop. Zato smo večno zahvalni Kanu - rekao je Baz.   

Joel C Ryan/Invision/AP
 

Inače, Lurman je ranije rekao da film pokriva tri aspekta Elvisove ličnosti: buntovnika, holivudske zvezde i njegov sumrak u Vegasu.

On je kralja rokenrola doživeo istovremeno kao superheroja i tragičnog junaka.

Joel C Ryan/Invision/AP
 

- Elvis je originalni superheroj. Prvo se tako visoko uzdigne, zatim pronađe svoj Kriptonit, pa zatim padne nisko, a onda sledi prelepa, snažna tragedija - kaže reditelj ovog filma.

Joel C Ryan/Invision/AP
 

"Elvis" je jedan od najzvučnijih filmova koji se ove godine pojavio u Kanu, a prikazan je van konkurencije. Na crvenom tepihu između ostalog prodefilovale su velike zvezde poput Šakire, Šeron Stoun, Kajli Minog i Maneskina. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike