Tom Henks: Taj film je najveće sra*e koje sam ikad snimio (FOTO/VIDEO)

10.10.2022

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Iako je imao veliki potencijal, kako zbog čuvenog reditelja, tako i zbog sjajne glumačke ekipe, ovo ostvarenje je doživelo potpuni komercijalni i kritički neuspeh

Tom Henks: Taj film je najveće sra*e koje sam ikad snimio (FOTO/VIDEO)
Tom Henks - Copyright Profimedia

Tom Henks, jedan od najpoznatijih glumaca današnjice, igrao je u nekim od najuspešnijih filmova u istoriji sedme umetnosti. Ipak, jedan svoj film smatra posebno lošim.

Slavni glumac otkrio je za "The Oprah Magazine" da je najgori film koji je ikad snimio "Vašar taštine" iz 1990. godine, nastao prema romanu Toma Vulfia.

Tom Henks/Profimedia
 

Film je režirao čuveni Brajan De Palma, a Henks je igrao bankara Šermana Mekoja koji upada u nevolje nakon što njegova ljubavnica greškom ubije afroameričkog tinejdžera.

Iako je imao veliki potencijal, kako zbog čuvenog reditelja, tako i zbog sjajne glumačke ekipe koju su, pored Henksa, činili i Brus Vilis, Melani Grifit, Morgan Frimen, Kirsten Danst i mnogi drugi, "Vašar taštine" bio je komercijalni i kritički neuspeh, a film trenutno ima niskih 16 posto pozitivnih ocena kritičara na "Rotten Tomatoes", navodi index.hr.

Tom Henks, Melani Grifit i Brus Vilis u filmu "Vašar taštine"/Profimedia
 

Henks je film nazvao "najvećim sra*em" koje je ikad napravio i "jednim od najsramotnijih filmova ikada snimljenih". Ipak, ne žali što je bio deo te priče.

- Da nisam prošao kroz to iskustvo, izgubio bih nešto vredno. Taj film je bio fascinantan poduhvat od početka. Bio je veći od života i iz nekog je razloga privukao veliku pažnju - rekao je glumac i dodao kako mu je bilo jako teško da uđe u ulogu Šermana Mekoja jer mu je potpuna suprotnost.

Henks je nedavno otkrio da smatra da u svojoj karijeri ima samo četiri filma za koje kaže da su "prilično dobri".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike