Poznato ko je u trci za BAFTA nagrade: Sa 14 nominacija favorit potpuni autsajder (VIDEO)

19.01.2023

16:00

0

Priznanja će biti uručena u Londonu

Poznato ko je u trci za BAFTA nagrade:  Sa 14 nominacija favorit potpuni autsajder (VIDEO)
Copyright Profimedia

Britanska akademija za film i televiziju saopštila je danas nominovane za svoje godišnje BAFTA nagrade koje će biti dodeljenje na svečanosti 19. februara u Londonu.

Najviše nominacija ima nemački antiratni film  "Na zapadu ništa novo" čak 14. Film "Duhovi ostrva" ima deset nominacija za ovu prestižnu filmsku nagradu.

U konkurenciji za najbolji film, su i filmovi "Elvis" "Sve u isto vreme" i "Tar".

Film "Elvis" Promo/Blitzfilm
 

Kejt Blanšet, Ana de Armas, Ema Tompson u žestokoj konkurenciji

Za najbolju glavnu glumicu nominovane su  Ana de Armas za "Plavušu", Kejt Blanšet za "Tar", Viola Dejvis za "Ratnicu", Danijel Dedvajler u "Til", Ema Tompson u "Srećno ti bilo, Leo Grande" i Mišel Jeo u "Sve u isto vreme".

U konkurenciji za najboljeg glumca su Ostin Batler u "Elvisu", Brendan Frejzer u "Kitu", Kolin Farel u "Duhovima ostrva", Daril Mekormak u "Srećno ti bilo, Leo Grande", Pol Meskal u "Aftersun" i Bil Naji u "Živeti".

Kejt Blanšet u filmu "Tar"/Profimedia
 

"Fabelmanovi" u trci za najbolji scenario

Nagradu BAFTA za najboljeg reditelja mogu dobiti Edvard Berger za "Na zapadu ništa novo", Martin Mekdona za "Duhove ostrva", Park Čan Vuk za "Odluku o odlasku", Danijel Kvan i Danijel Šajnert za "Sve u usto vreme", Tod Fild za "Tar" i Đina Prins Bitvud za "Ratnicu".

Među ostalim kategorijama su, najbolji scenario za koju su nominovani Mekdona za "Duhove ostrva", Kvan i Šajnert za "Sve u isto vreme", Toni Kušner i Stiven Spilberg za "Fabelmanove", Fild za "Tar" i Ruben Ostlund za "Trougoa tuge".

Profimedia
Film "Fabelmanovi"

Za Film koji nije na engleskom jeziku nominovani su "Na zapadu ništa novo", "Argentina, 1985", "Korset", "Odluka o odlasku" i "Tiha devojka".

Ovde možete videti kompletan spisak nominovanih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike