Zoe Saldana otkrila najveću tajnu svoje karijere: Zaglavljena punih deset godina

14.12.2022

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica je vodeća zvezda u nekim od najprofitabilnijih filmova u istoriji kinematografije

Zoe Saldana otkrila najveću tajnu svoje karijere: Zaglavljena punih deset godina
Zoe Saldana - Copyright Profimedia

Kada je reč o holivudskim glumcima, malo je isplativijih od Zoe Saldane, koja je igrala u tri od deset filmova sa ​​najvećom zaradom svih vremena.

Saldanin novi film danas stiže u bioskope širom sveta, a reč je o dugoočekivanom nastavku „Avatara“.

Promo/ MegaComFilm
 

Avatar: Put vode“ je najnoviji spektakl Džejms Kamerona u kojem Saldanu ponovo gledamo u ulozi Nejtiri, uz Sema Vortingtona kao Džejka Salija, i ovog puta se suočavaju sa nizom izazova sa kojima moraju da se bore kako bi preživeli.

Prvi „Avatar“, koji je izašao 2009. godine, još uvek je film sa najvećom zaradom svih vremena, koja iznosi neverovatnih 2,9 milijardi dolara. Ali ovo nije jedina mega-franšiza u koju je Saldana uključena.

Profimedia
 

Ona je i vodeća zvezda u filmovima Marvel Cinematic Universe-a, gde u serijalu „Guardians of the Galaxy“ tumači ulogu ubice Gamore. Kao rezultat toga, glumica je igrala u dva druga filma koji čine top deset filmova s ​​najvećom zaradom.

To uključuje „Avengers: Endgame“, koji zauzima drugo mesto sa zaradom od 2,7 milijardi dolara, a na petom mestu je „Avengers: Infinity War“, koji je inkasirao 2 milijarde dolara.

Zaglavljena u holivudskim blokbasterima

Uz rad u visokobudžetnim franšizama, Saldana ipak pronalazi vreme da se uključi u druge projekte kao što su Netfliksova serija „From Scratch“ i film s Rajanom Rejnoldsom u glavnoj ulozi „The Adam Project“, navodi index.hr. Iako je rad na blokbasterima doprineo njenoj neto vrednosti od 35 miliona dolara, nedavno je otkrila da se oseća pomalo "zaglavljeno" u svetu takvih filmova.

Profimedia
 

- Imam utisak da sam zadnjih 10 godina svog života jednostavno bila zaglavljena. Tako sam se osećala radeći ove franšize. Vrlo sam zahvalna na prilikama koje su mi se pružile, od saradnje sa neverovatnim rediteljima do upoznavanja članova glumačke postave koje smatram prijateljima i igranja uloge koju obožavaoci, naročito deca, vole - rekla je za Women's Wear Daily i dodala:

- Ali, to je takođe značilo da sam se osećala umetnički zaglavljenom u svojoj nemogućnosti da rastem i izazivam sebe igrajući u različitim žanrovima i različitim ulogama - zaključila je glumica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike