Kejt Vinslet: Traume sa snimanja "Titanika", strah od Kamerona i rekord pod vodom u "Avataru"

12.12.2022

18:30

0

Popularna glumica je nakon 25 godina ponovo sarađivala sa čuvenim rediteljem

Kejt Vinslet: Traume sa snimanja "Titanika", strah od Kamerona i rekord pod vodom u "Avataru"
Svetska premijera filma "Avatar: Put vode" u Londonu - Copyright Profimedia

Izgleda da Džejms Kameron nije bio zadovoljan legendarnom scenom u "Titaniku"u kojoj Kejt Vinslet pluta  na dasci nakon što brod tone pa je rešio da je skroz "potopi" u filmu "Avatar: Put vode".

Šalu na stranu, veliki reditelj i slavna glumica koju je "Titanik" vinuo u zvezdanu orbitu nakon 25 godina ponovo su se našli zajedno u jednom filmskom spektaklu i blokbasteru, ovog puta u filmu "Avatar: Put vode" koji će se u bioskopima naći od 15. decembra.

Profimedia
 

Kejt traumatizovana nakon "Titanika"

Džejms Kameron je izjavio da je Kejt izašla iz "Titanika" traumtizovana "obimom produkcije i količinom odgovornosti" dok je 25 godina kasnije na snimanju "Avatar: Put vode" više delovala kao producent celog filma nego kao glumica.

- Oboje smo za sve ovo vreme postali željni zajedničke saradnje - rekao je Kameron.

Kejt je izjavila da se tokom snimanja "Titanika" pomalo plašila Kamerona, a da je samo snimanje fizički bilo veoma zahtevno.

- Morali bi baš mnogo da mi platite da bih ponovo radila sa Džejmsom - izjavila je tada.

Profimedia
 

Genijalnost Kamerona

Ipak, i pored svega, Kejt nikad nije "poricala" genijalnost Kamerona. Međutim, danas tvrdi da je on mnogo opušteniji na snimanju.

- U to vreme nije imao prostora da kaže: "To neće uspeti". Morao je sve da uradi da to funkcioniše - objasnila je glumica i dodala:

- Kako postajemo stariji, učimo da kažemo: "Pogrešio sam". Godinama postajemo sve bolji u tome, zar ne?

Profimedia
 

Kejt pod vodom sedam minuta i četrnaest sekundi

Reditelj Džejms Kameron je rešio da novim nastavkom "Avatara" ispituje svoje i tuđe granice.

Kejt Vinslet koja tumači jednu od važnijih uloga, otkrila je da je tokom snimanja najduže izdržala pod vodom, čak sedam minuta i četrnaest sekundi.

U filmu "Avatar: Put vode" vidimo je u ulozi u kakvoj je nikada nisamo gledali - kao Ronal koju je glumica opisala kao "duboko odanu i neustrašivu liderku".

- Ona je snažna, ona je ratnica. Čak i u slučaju smrtne opasnosti, sa nerođenom bebom u stomaku, pridružuje se svom narodu u borbi za ono što joj je najvažnije - njena porodica i njihov dom - ispričala je glumica.

Snimanje filma "Avatar 2" Promo/MCF
 

Za potrebe snimanja, naučila je da drži dah pod vodom i čak oborila rekord koji je svojevremeno postavio Tom Kruz, izdržavši šest minuta bez vazduha, snimajući "Nemoguću misiju".

Vinslet je uspela da izdrži sedam minuta i 14 sekundi.

Snimanje filma "Avatar 2" Promo/MCF
 

Radnja filma "Avatar: Put vode" odvija se više od jedne decenije nakon događaja iz prvog dela, a u planu je da se preostali nastavci nađu pred publikom 20. decembra 2024, odnosno 18. decembra 2026. i 22. decembra 2028. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike