Dogodilo se nešto nezamislivo: Novi „Avatar“ šokirao kritičare (FOTO/VIDEO)

08.12.2022

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Sudeći po komentarima, oduševljeni su novim remek-delom čuvenog Džejmsa Kamerona

Dogodilo se nešto nezamislivo: Novi „Avatar“ šokirao kritičare (FOTO/VIDEO)
Film "Avatar: Put vode" - Copyright Promo/MCF

Nakon spektakularne svetske premijere koja je preksinoć održana u Londonu, stigle su prve kritike za film „Avatar: Put vode“ i izgleda da je Džejms Kameron ponovo oduševio filmske kritičare.

Dok obožavaoci širom sveta željno iščekuju svoju priliku da pogledaju nastavak najprofitabilnijeg filma u istoriji, kritičari su ga pogledali pre zvanične premijere i sudeći po komentarima, oduševljeni su novim remek-delom čuvenog reditelja, navodi index.hr.

Promo/MCF
 

Dogodilo se nešto nezamislivo u filmskoj industriji

Brendon Dejvis, kritičar Comicbook-a, opisao je film kao "vizuelnu gozbu".

"Avatar: Put vode“, s obzirom na to da traje više od tri sata, istovremeno je prijatan i ispunjavajuć film. Svejedno kad završi, želite da znate da treći dolazi. Konstantna vizuelna gozba, kreativna igra s brzinom sličica u sekundi i ni u jednom momentu nije dosadan. Sve u svemu, svidelo mi se.“

Promo/MCF
 

Tom Pejdž, kritičar CNN-a, rekao je da je nastavak učinio nezamislivo u filmskoj industriji time što je bolji od originala.

"Avatar: Put vode“ je 'više je više' napisano velikim slovima. Lepši je, izaziva više strahopoštovanja prema Pandori, glasniji je u svojoj ambiciji zaštite životne okoline, više osuđuje ljude. To je adrenalinski skok za snimanje 3D filmova i beskompromisno udvostručavanje očekivanja. Ništa manje ne biste očekivali od Kamerona", napisao je Pejdž.

Tehnološko čudo koje oduzima dah

Jolanda Maćado, kritičarka Entertainment Weekly, nazvala ga je "Plesom s vukovima za generaciju Z".

"Džejms Kameron je majstor tehnologije i njegova režija je ovde najpreciznija. Film u celini, iako je tehnološko čudo koje oduzima dah, je „Ples s vukovima za generaciju Z!", napisala je na Tviteru.

Promo/MCF
 

Peri Nemirof, novinar Collidera, nazvao je nastavak „Avatara“ "prilično neverovatnim".

"Verovao sam da će Kameron podići lestvicu sa efektima, ali ovi su neverovatni. Jedan zapanjujući kadar za drugim. Ali ono što mi se najviše svidelo je kako su tehnička dostignuća uvek u službi likova i izgradnje sveta.“

Trostruka ambicija

„Avatar: Put vode“ je film sa trostrukom ambicijom: biti bolji od prvog dela - najvećeg uspeha u istoriji svetskog boks-ofisa, pokazati da bioskopi nisu mrtvi i stvoriti serijal koji će biti legendaran poput „Ratova zvezda“.

Promo/MCF
 

Trinaest godina nakon originalnog „Avatara“, koji je zaradio tri milijarde dolara, radnja novog filma se ponovno odvija na planeti Pandori, svetlosnim godinama udaljenoj od Zemlje, u ekološki obojenoj naučnofantastičnoj priči. Snimljen je kao i prvi nastavak u 3D formatu, a traje tri sata i 12 minuta.

Glavne uloge igraju Sem Vortington, Zoe Saldana, Kejt Vinslet, Sigurni Viver i mnogi drugi.

Film u domaće bioskope stiže 14. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike