Svetska premijera filma „Avatar: Put vode“ održana u Londonu: Glumačka ekipa blistala na crvenom tepihu (FOTO/VIDEO)

07.12.2022

11:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Novo remek-delo Džejmsa Kamerona u Srbiju stiže 14. decembra

Svetska premijera filma „Avatar: Put vode“ održana u Londonu: Glumačka ekipa blistala na crvenom tepihu (FOTO/VIDEO)
Svetska premijera filma "Avatar: Put vode" u Londonu - Copyright Profimedia

Kejt Vinslet, Zoe Saldana, Sem Vortington, Sigurni Viver, reditelj Džejms Kameron, producent Džon Landau i drugi prošetali su crvenom tepihom londonskog trga Leicester uoči svetske projekcije Kameronovog novog filmskog remek-dela "Avatar: Put vode".

Profimedia
 

Publika u Londonu sinoć je prva imala priliku da pogleda najiščekivaniji film godine, nastavak kultnog „Avatara“ iz 2009., koji ima tendenciju da bude naslov o kom će se takođe dugo govoriti.

Profimedia
 

Novo lice Avatar sveta

Kompletna glumačka ekipa zablistala je sinoć na crvenom tepihu londonskog trga. Pred premijeru filma "Avatar: Put vode" u svečanim toaletama prošetali su protagonisti ostvarenja Sem Vortington i Zoe Saldana, kao i potpuno novo lice Avatar sveta, slavna Kejt Vinslet.

Profimedia
 

Pred fotografima našli su se i Sigurni Viver, reditelj i scenarista Džejms Kameron, ali i podmadlak Pandora planete, nova generacija Avatar sveta koju tumače Džek Čempion, Triniti Blis, Bejli Bas i drugi.

Profimedia
 

Nastavak kultnog filma oslikava svet planete Pandore, kao i povratak Na'vi naroda čije glavne likove ponovo tumače Sem Vortington i Zoe Saldana.

Dodatnih 30 minuta

Film prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću i puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, bitke koje vode u nadi da prežive i tragedije koje su ih zadesile.

Profimedia
 

Kako i sam naslov nagoveštava “Avatar: put vode” većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom unapređenom tehnologijom.

Nastavak filma traje nešto više od tri sata, što je za dodatnih trideset minuta više nego predhodno ostvarenje iz 2009. godine.

Profimedia
 

Premijera filma u Srbiji održaće se 14. decembra, a dan kasnije naći će se u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike